Spania. Povestea emoționantă a unei românce care a trăit ani la rând un coșmar: Lavinia a găsit puterea de a-și înfrunta proprii demoni

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Povestea emoționantă a unei românce care a trăit ani la rând un coșmar: Lavinia a găsit puterea de a-și înfrunta proprii demoni. FOTO: captură lavozdegalicia.es
Spania. Povestea emoționantă a unei românce care a trăit ani la rând un coșmar: Lavinia a găsit puterea de a-și înfrunta proprii demoni. FOTO: captură lavozdegalicia.es

Lavinia Duță, o româncă puternică, și-a luat inima în dinți și a părăsit România și a mers în Spania după un tânăr care a abuzat-o: „Am crezut că nimeni nu mă va mai iubi”, spune ea.

Chiar dacă experiențele prin care a trecut au lăsat răni adânci, Lavinia a găsit curajul de a-și înfrunta temerile și de a căuta fericirea și siguranța într-un loc nou. În timp ce vorbește despre experiențele sale, Lavinia strălucește, iar în ochii ei se poate vedea o sclipire de lumină și speranță. Este o femeie plină de viață și de compasiune pentru ceilalți. În urmă cu câțiva ani, s-a îndrăgostit de un băiat mai în vârstă pe care l-a cunoscut pe internet, un român care trăia în Spania. El a abuzat-o, un episod pe care Lavinia l-a ascuns din rușine și teamă, crezând că nu va mai fi niciodată iubită. Cinci ani din viața ei au fost un coșmar. Trăind într-o dependență emoțională severă de acest băiat, a muncit în timp ce el nu făcea nimic, dar o controla constant.

Deși drumul către Spania nu a fost ușor și a adus cu sine provocări, Lavinia a avut încredere în forțele sale interioare și a reușit să se maturizeze și să crească. Și-a găsit locul într-o comunitate din Galicia și s-a bucurat de un nou început. Cu toate acestea, a venit momentul să facă față trecutului dureros și să-și deschidă cutia amintirilor.

Cu curaj și determinare, Lavinia a ales să împărtășească povestea ei, chiar dacă este dureros pentru ea. Și-a dorit să ofere speranță și inspirație altor femei care au trecut prin experiențe similare. Într-o discuție deschisă și sinceră, ea a dezvăluit detalii despre abuzul suferit de la primul său iubit. A fost o mărturie puternică și tulburătoare, care a adus tăcere în cantina în care se afla, dar Lavinia a crezut că povestea ei ar putea ajuta și alte fete să găsească puterea de a-și înfrunta propriile demoni.

A fost prinsă românca - "spaima Spaniei". Șapte mandate de arestare emise în diferite zone din peninsula iberică, pe numele ei 

 

Într-o zi, viața Laviniei a luat o întorsătură dramatică

 

Ne întoarcem în anul 2005, într-un oraș din România, într-o familie bogată și profund religioasă. În această familie, Lavinia era cea mai mică dintre cei trei frați și se bucura de momente de fericire absolută. La acea vârstă, independența și autonomia erau în mod obișnuit la îndemâna sa, iar părinții săi o încurajau să își înceapă propria viață. Studia cu pasiune operele literare, visând la o căsătorie binecuvântată de biserică și era o persoană calmă și pașnică.

Apoi, într-o zi, viața Laviniei a luat o întorsătură dramatică. A cunoscut un tânăr român mai în vârstă decât ea prin intermediul internetului, care trăia în Spania. Dragostea a fost puternică și plină de speranță, iar băiatul a decis să apară neașteptat la ușa Laviniei. Dar ceea ce părea a fi un moment romantic și emoționant s-a transformat rapid într-un coșmar. Lavinia își amintește cu durere cum a fost abuzată sexual în acel moment, fără să aibă habar de ceea ce urma să se întâmple. Ea era încă o fată, nevinovată și vulnerabilă.

În mijlocul groazei și suferinței, două idei au cuprins-o pe Lavinia și au marcat profund experiența sa. În primul rând, a simțit o profundă tristețe și durere că nu a putut împărtăși cu nimeni această teribilă traumă prin care trecea. A fost un secret pe care a trebuit să-l poarte singură, o povară grea și un sentiment de neputință. În al doilea rând, din cauza credințelor stricte și a presiunilor sociale din mediul în care creștea, Lavinia s-a simțit învinovățită și a crezut că nimeni altcineva nu o va mai iubi vreodată. Era convinsă că valoarea și iubirea pe care o merită depind de virginitatea sa, iar abuzul suferit a distrus această încredere.

Spania. Fraudă de 100.000 de euro comisă de patronul român al unei firme de transport: Escrocheria a luat „amploare” - FOTO

 

„Au fost cinci ani groaznici”

 

S-a hotărât să meargă în Spania cu acel băiat și abia când a ajuns la aeroport și-a sunat mama să-i spună ce are de gând să facă. Mamei nu-i venea să creadă. A ajuns să creadă că este o glumă. „Și mi-aș dori să fi fost”, spune Lavinia. Pentru că ce a urmat este povestea unui coșmar: „Au fost cinci ani groaznici, în care am trecut prin multe. Aveam o dependență emoțională enormă de el. Eu am muncit și el nu, a controlat totul... iar familia mea nu a vrut să vorbească cu mine. Le-a luat un an să mă ierte”, spune românca.

Complet singură, s-a agățat de singura lumină pe care a văzut-o la capătul tunelului: părinții acelui băiat. Ei, care erau în România, chiar au ajutat-o ​​când le-a spus ce se întâmplă. L-au sunat cu vreo scuză să călătorească o vreme în țară și ea a profitat de ocazie pentru a fugi. Era în Spania de cinci ani atunci. 

A trăit în diferite puncte ale țării până s-a stabilit în Galicia, unde a cântat în orchestre și a fost martoră a mai multor incidente de discriminare și abuz în industria muzicală. I-a plăcut scena. Și-a cusut propriile costume pe care le-a purtat ulterior în orchestră. Are amintiri bune și rele din acea etapă. Ea vorbește despre bărbați din industria muzicală care au tratat-o ​​ca pe o fiică și despre alții care au vrut să își ia drepturi asupra corpului ei. Unul dintre colegii ei a prezentat-o ​​în mai multe rânduri drept franceză sau canadiană. „Mi-a spus că dacă spun că sunt româncă, oamenii credeau că am venit să fur”.

Situație bizară în Spania. O româncă și câinele ei au locuit 17 zile pe o canapea dintr-un aeroport: „Nimeni nu poate fi dat afară dintr-un spațiu public”

 

Lavinia își împarte timpul între studii și muncă

 

Lavinia a luptat cu o determinare neînfricată împotriva a tot ceea ce considera nedrept și nu a ezitat să muncească din greu, fiind practic capabilă de orice. De la a fi vânzătoare până la a lucra în cluburi de noapte, de la cântat la punerea de extensii de păr sau cusut, ea a acceptat orice provocare care i-a apărut în cale. Viața, mereu plină de surprize, a făcut-o să se căsătorească cu un bărbat din Pontevedra și acum trăiește între Spania și România. Ea și-a regăsit familia și, de ceva timp, a început să se dedice lecturii cărților pe care le-a lăsat în urmă cu ani în urmă.

Studiază Administrația de Stat, având în vedere să urmeze pașii părinților săi și să devină funcționar public. De asemenea, s-a angajat în pregătirea în domeniul psihologiei. Uneori, își împarte timpul între studii și muncă, dar întotdeauna găsește timp să fie alături de cei dragi. Chiar dacă nu are proprii copii, are nepoți și prieteni cu fiice adolescente. Lavinia este hotărâtă să-și împărtășească povestea cu toți cei din jurul ei, deoarece știe că i s-au întâmplat lucruri grele. Cu toate acestea, se consideră norocoasă și concluzionează: „Cel mai rău este că mi s-ar putea întâmpla lucruri și mai rele. Mi-am asumat un risc uriaș”.

Lavinia este un exemplu de putere interioară și reziliență, refuzând să fie învinsă de adversități și trecutul său dureros. Cu fiecare obstacol întâlnit pe drum, ea a găsit resursele necesare pentru a merge înainte și pentru a construi o viață nouă. Este un exemplu strălucitor de determinare și curaj pentru toți cei care au trecut prin situații dificile. Prin împărtășirea propriei experiențe și continuând să se dezvolte și să se educe, Lavinia inspiră și încurajează pe cei din jur să găsească puterea de a-și înfrunta propriile provocări și de a-și crea propriul drum către fericire și împlinire.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel