Spania. Povestea Adrianei, o șoferiță româncă de TIR virală, care și-a deschis propria firmă de transport: „Nu există lift spre succes, trebuie să urci pe scări!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Povestea Adrianei, o șoferiță româncă de TIR virală, care și-a deschis propria firmă de transport: „Nu există lift spre succes, trebuie să urci pe scări!”
Spania. Povestea Adrianei, o șoferiță româncă de TIR virală, care și-a deschis propria firmă de transport: „Nu există lift spre succes, trebuie să urci pe scări!”

O șoferiță româncă de camion și-a deschis împreună cu soțul ei propria firmă de transport în Spania.

S-a născut în România și, spre deosebire de alte fete de vârsta ei, „regatul păpușilor” pentru ea era atelierul mecanic al tatălui ei. „Practic am crescut în atelierul tatălui meu. În copilărie eram pasionată de mașini, eram mereu înconjurată de ele. Eram mică și pe acele drumuri de țară, tatăl meu mă lua în brațe, la volan... a fost atât de fericită ”, a spus Adriana Oltean, potrivit forotransporteprofesional.es.

La 18 ani și-a obținut categoria B, fără nicio problemă. „Am învățat teoria și totul de la o vârstă foarte fragedă. Și când am împlinit 18 ani, am dat examenul imediat și am luat!”, își amintește Adriana.

„M-am căsătorit la 21 de ani și mă plimbam cu soțul meu și am văzut o reclamă pentru o școală profesionistă de șoferi. Am spus să intrăm și să întrebăm. Cei de acolo, când ne-au văzut, au spus că dacă ne înscriem în ziua respectivă ne vor face și o reducere și ne vor înscrie în grupul care s-a format atunci. Așa că ne-am înscris și am dat amândoi examenul. Îmi amintesc că când m-am urcat pentru prima dată la volan mi s-a părut că e nesfârșit, are 17 metri lungime. Mi-a fost frică să nu mă agăță și să iau totul după mine. Am avut emoții, dar apoi m-am obișnuit foarte repede!”, mai spune Adriana.

3. -imagine fara descriere- (spania--povestea-adrianei--o-soferita-romanca-de-tir-virala--care-si-a-deschis-propria-firma-de-transport-nu-exista-lift-spre-succes--trebuie-sa-urci-pe-scari-2.jpg)

Șofer român de TIR, despre impactul pe care îl are refuzul intrării României în Schengen. Ilie Matei: „Suntem ţintele preferate ale organelor de control austriece”

 

Adriana Oltean: „Ne gândim de mult timp să ne creăm o companie”

 

Românca împreună cu soțul ei au plecat în Spania, unde locuiesc și astăzi.

„Am plecat să lucrăm la o companie de transport în Spania. Era o companie românească, care efectua transportul între Spania și Norvegia. Așa că am învățat să conduc și mai bine. Ieșind de pe autostradă, am crescut încet viteza, de la 70 la 90, treptat. Și am învățat să conduc din ce în ce mai bine”, a spus șoferița.

Au lucrat doi ani în acea companie și apoi s-au mutat într-o companie deținută de spaniol. Au lucrat acolo timp de patru ani și recent au propria companie.

„Ne gândim de mult timp să ne creăm o companie. Dar eram foarte descurajați. Toți cei care au avut firme de transport marfă ne-au spus că este scump, că nu scoți investiția, că este greu, că este riscant. Și ne-au descurajat. Apoi am văzut că și-a cumpărat un alt camion, apoi altul... Și atunci am spus că ceva nu e în regulă. Așa că am decis să nu-i mai ascultăm și să nu renunțăm. Deci de o lună și jumătate avem firma noastră și propriul nostru camion. Este o bucurie atât de mare! Suntem extrem de fericiți și așteptăm cu nerăbdare dezvoltarea în continuare!”, mai spune Adriana.

4. -imagine fara descriere- (spania--povestea-adrianei--o-soferita-romanca-de-tir-virala--care-si-a-deschis-propria-firma-de-transport-nu-exista-lift-spre-succes--trebuie-sa-urci-pe-scari-3.jpg)

Șofer român de TIR, cerere în căsătorie emoționantă: A blocat un drum, dar nimeni nu s-a supărat. Ba din contră, au tras pe dreapta și i-au felicitat

 

Camionista, virală pe TikTok

 

Au vise mari, dar și oameni care acum și-ar dori să lucreze pentru ei.

„Cei care ne urmăresc pe rețelele de socializare ne-au scris că vor să lucreze cu noi și pentru noi. Multe fete m-au întrebat cum am reușit să fiu șofer de camion, să le ghidez, că vor și ele să poată conduce așa... Unele aveau prieteni sau soți care mergeau la curse și voiau să îi însoțească”, a explicat Adriana Oltean.

Camionista, virală pe TikTok, a apărut și la Pro TV sau Antena 1

„Cred că a fost acum vreo 3 ani. Și făceam acea pauză de 45 de ore și nu dormeam. Așa că apăsam pe telefon, mă uitam la ce alte aplicații apăreau. Și am găsit TikTok. Am nici nu știa ce este. M-am uitat puțin în jur și în noaptea aceea am făcut trei videoclipuri pe care le-am încărcat. M-am culcat și dimineața când m-am trezit, unul dintre ei a avut peste 500.000 de vizualizări. Nu puteam să cred!

Îmi place să glumesc, iar cu familia sunt cea care creează atmosfera și buna dispoziție. Și apoi am spus de ce să nu arunci în aer și această parte. Așa că am continuat să încarc videoclipuri. Cred că, faptul că sunt camioner, m-a ajutat puțin. Am ajuns să am 2,9 milioane de urmăritori pe TikTok. Am videoclipuri care au și zeci de milioane de vizualizări. Una dintre ele are 43,7 milioane de vizite”, mai spune șoferița.

În plus, a „ajutat-o” să aibă adepți în cele două programe de televiziune la care a participat.

5. -imagine fara descriere- (spania--povestea-adrianei--o-soferita-romanca-de-tir-virala--care-si-a-deschis-propria-firma-de-transport-nu-exista-lift-spre-succes--trebuie-sa-urci-pe-scari-4.jpg)

„A muncit 14-16 ore pe zi”. Un șofer de TIR din Italia nu și-a mai primit salariul de câteva luni. Soția româncă: „Am mâncat paste de Crăciun”

 

Adriana a participat la iUmor

 

Dacă Bendeac și Delia erau curioși de numărul ei, Cheloo a fost prinsă într-o pasă proastă. Așa că a închis numărul ei de nenumărate ori.

De curând, șoferița de camion s-a întors acasă cu peste 30.000 de lei.

„Cei de la programul PRO-TV Batem Palma m-au contactat și m-au întrebat dacă vreau să particip. Am acceptat și a fost o provocare. La început am făcut greșeli, retrăgând sume mari. Apoi mi-am revenit și am rămas cu sume mici, dar însemnate. Desigur, dar trebuie să știi și când să te oprești. Și nu mai avea rost să-mi mai asumi riscuri. Așa că am câștigat peste 30.000 de lei. Acești bani sunt bineveniți deoarece suntem la începutul călătoriei cu compania. A fost o experienta plăcută”, a mai spus Adriana Oltean.

Comunitatea șoferițelor de camion nu este atât de mare. Se mai întâlnesc din când în când în trafic. Dar Adriana, la volanul mastodontului, pe drumurile Europei, se simte liberă și relaxată. Acum lucrează pentru ea și este fericită.

Ea știe că „nu există lift spre succes, trebuie să urci pe scări!”, conchide Adriana.

Ce salariu are un șofer român de TIR în Germania. Cosmin a dezvăluit pe Tik Tok cât câștigă pe lună și a devenit viral

 

------------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel