Ce salariu are un șofer român de TIR în Germania. Cosmin a dezvăluit pe Tik Tok cât câștigă pe lună și a devenit viral

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Cosmin a dezvăluit cât câștigă un șofer român de TIR în Germania
Cosmin a dezvăluit cât câștigă un șofer român de TIR în Germania

Un român a devenit viral pe Tik Tok după ce a dezvăluit cât câștigă în Germania ca șofer de camion. 

Cosmin, un șofer român care lucrează de numai trei luni de zile în Germania, are un salariu la care mulți români doar visează. El spune că lucrează maxim zece ore pe zi și încasează un salariu de mii de euro, alături de alte beneficii. 

Clipul său de pe Tik Tok în care explică cât lucrează și ce salariu are a devenit rapid viral. 

"Salariul pe camion în Gremania depinde mult de ore și ce fel de ore. Dacă fac orele suplimentare și le las plătite sau îmi iau liber. Dacă orele suplimentare sunt de noapte sau nu. Sâmbata se plătește bine. Aici unde sunt eu se plătește foarte bine. Salariul pe camion este aproximativ, cu Steuerklasse 1, net, între 2.500 și 2.800 de euro. Dacă ești căsătorit și ai Steuerklasse 3 poți ajunge și la 3.300, 3.500 euro. Depinde câte ore lași la plată.

Mai mult de 10 ore pe zi nu putem lucra, pentru că nu avem voie. Pe lângă salariu ai avem și bani pentru concediu, bani pentru Crăciun, ș.a.m.d. Lucrez de trei luni și am primit deja peste 300 de euro cupoane. Și munca în sine mie îmi place, mă duc cu plăcere la munca", spune tânărul. 

VIDEO

@cosminborser Răspunde lui @teomihai777 tot mi se pare puțin ???? #foryoupage #camion ♬ sunet original - CosminBorser

 

Germania, al doilea cel mai mare salariu minim din Uniunea Europeană

 

Începând cu data de 1 octombrie 2022, salariul minim în Germania a crescut la 12 euro brut / oră. Aceasta înseamnă că salariul minim legal lunar pentru un angajat cu normă întreagă în Germania se ridică în prezent la 1.980 euro brut. După creșterea din octombrie, salariul minim din Germania a devenit al doilea cel mai mare din Uniunea Europeană.

Potrivit datelor Eurostat, în iulie 2022 cel mai înalt nivel al salariului minim a fost înregistrat în Luxemburg la 2.313 euro, urmat de Belgia cu cea mai mică sumă națională de 1.842 euro și Irlanda cu salariul minim de 1.775 euro. La rândul lor, cele mai mici salarii minime au fost observate în Bulgaria (363 euro), Letonia (500 euro) și Ungaria (504 euro). România se află pe locul patru în topul celor mai mici salarii minime din UE, cu 515 euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel