Spania. Doi români și-au drogat victimele ca să le jefuiască: Le-au lăsat inconștiente, în comă sau chiar în stop cardio-respirator

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Poliția Națională a arestat doi români în calitate de presupuși autori a șapte jafuri în locuri de divertisment din cartierul Madrid Centro, din Spania, unde și-au drogat victimele, toate de origine străină și turiști, pentru a le jefui.

Cei doi români arestați, în vârstă de 25, respectiv de 33 de ani, au profitat de neatenția victimelor pentru a turna droguri în paharele țintelor jafurilor lor, a informat astăzi sediul Poliției din Madrid, Spania. Victimele au ajuns să-și piardă cunoştinţa, să ajungă în comă sau chiar stop cardio-respirator, fapt pentru care sunt acuzaţi şi de tentativă de omor.

La fel, Poliția le atribuie o infracțiune de apartenență la o organizație ilegală întrucât se presupune că ar fi băgați în grupul implicat în uciderea unui om de afaceri american în luxosul hotel Palace din capitală, care a fost și el drogat.

Spania. Un român, într-o rețea de escroci: Înșelăciuni prin metoda „smishing”, pagube de zeci de mii de euro

În acțiunile lor, românii au sustras bunuri de valoare precum bijuterii, telefoane mobile, numerar sau carduri bancare după ce victimele deveneau inconștiente.

 

Românii au ales întotdeauna același profil de victimă

 

Ancheta polițiștilor a început în decembrie anul trecut, când agenții au aflat, prin mai multe plângeri și intervenții în localuri de viață de noapte din cartierul central al capitalei, de mai multe tâlhării ale unor persoane aflate în stări de inconștiență.

În cadrul cercetărilor au constatat că făptuitorii au ales întotdeauna același profil de victimă, cel al unui turist, deoarece, prin întoarcerea în țara de origine, ar putea evita acțiunile în justiție.

Spania. Doi hoți români, prinși în capcană: Au rămas blocați în apartamentul de unde au intrat să fure

Potrivit declarațiilor victimelor, doi bărbați s-au apropiat pentru a începe o conversație în timp ce beau sau îi invitau la o băutură. După aceea, și-au amintit doar că s-au trezit în spital fără bunurile lor. Substanțele pe care le foloseau cel mai frecvent au fost benzodiazepinele.

În cele din urmă, agenții au reușit să-i identifice și să-i aresteze pe cei doi români, cel mai tânăr în provincia Albacete și al doilea în Madrid.

De asemenea, au reușit să lămurească două tâlhării comise de aceiași autori în anul 2019.

Spania. Supărat pe vecinul său, un român a dat foc blocului în care locuia

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel