Spania. Supărat pe vecinul său, un român a dat foc blocului în care locuia

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român a fost arestat în Spania, fiind acuzat că a dat foc intenționat un bloc din Lleida, un oraș situat în vestul Cataloniei. 

Polițiștii spanioli l-au arestat pe autorul incendiului care a provocat evacuarea a trei imobile din Lleida. Este vorba de un român de 41 de ani, care și-a recunoscut fapta. Bărbatul a incendiat una dintre casele situate la mansarda imobilului, apoi focul s-a extins.

Potrivit presei spaniole, incidentul s-a petrecut joi dimineață, pe o stradă din Lleida, un oraș situat în vestul cataloniei. Garda Urbană din Lleida l-a arestat pe autorul incendiului. Bărbatul arestat este un bărbat de 41 de ani, de naționalitate română, care, conform primelor indicii, ar fi incendiat unul din apartamentele situate la mansardă.

Românul a recunoscut ce a făcut și spune că a fost o răzbunare

 

Oamenii legii cred că focul pus intenționat a fost de fapt o răzbunare pentru o neînțelegere între cel arestat și un vecin. Joi după-amiază, anchetatorii l-au găsit mergând pe o stradă din localitate, după ce inițial fugise. Suspectul a recunoscut faptele și a spus că a pus focul din răzbunare, pentru că i s-a furat telefonul mobil și că-l bănuiește pe unul dintre vecini. 

Incendiul pentru care a fost arestat a izbucnit joi, cu puțin înainte de patru dimineața și a forțat evacuarea a trei imobile, cel afectat și cele două alăturate, numerele 7 și 11.

În total, aproximativ treizeci de rezidenți au fost evacuați din casele lor. Unul dintre ei a trebuit să fie salvat de la fereastră, în timp ce un alt rezident a fost intoxicat uşor din cauza inhalării de fum.

Pompierii au reușit să pună incendiul sub control puțin înainte de șase dimineața, după ce 10 echipaje au lucrat neobosit la stingerea acestuia. Locuitorii blocurilor din apropiere au putut deja să se întoarcă la casele lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel