Spațiul Schengen. Scandal în UE. Se cere stoparea controalelor: "UE va înceta să existe"

Narcis Popa |
Data publicării:

Comisarul european pentru migraţie, cetăţenie şi afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, a cerut Germaniei şi altor ţări europene să pună capăt controalelor la frontierele din spaţiul Schengen, reintroduse recent, transmite marţi dpa.

Dacă Schengen va înceta să existe, Europa va muri, a susţinut Avramopoulos într-o discurs pronunţat în cadrul unei conferinţe desfăşurate luni la think tank-ul Atlantic Council din Washington.

Avramopoulos a afirmat că nu este dornic să aprobe noi controale la frontierele din spaţiul Schengen care, în opinia sa, trebuie să revină la funcţionarea normală.

Dpa aminteşte că în mod normal nu trebuie efectuate controale la frontierele europene ale zonei Schengen, ce include 22 de state membre ale UE şi patru ţări vecine.

Austria a reintrodus controalele la frontierele cu Ungaria şi Slovenia în urmă cu trei ani şi jumătate. Germania a revenit la controlat graniţelor sale cu Austria de la sfârşitul anului 2015. Danemarca, Norvegia şi Franţa au reintrodus, de asemenea, controalele de frontieră cu unele ţări din spaţiul Schengen.

Controalele au fost introduse atunci când zeci de mii de migranţi şi refugiaţii au sosit în Europa de Vest pe ruta balcanică.

Comisarul european a subliniat că politica internă a jucat în mod clar un rol important în decizia acestor state de a relua verificările la frontieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel