Sovacia a donat Ucrainei în secret, singurul sau sistem antiaerian S-300

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Grupul G7 anunţă noi sancţiuni împotriva Rusiei, din cauza "atrocităţilor" comise în Ucraina
Grupul G7 anunţă noi sancţiuni împotriva Rusiei, din cauza "atrocităţilor" comise în Ucraina

Slovacia a donat Ucrainei un sistem de rachete antiaeriene S-300, pentru care va primi în schimb un alt sistem antiaerian din partea statelor aliate, a anunţat vineri premierul slovac Eduard Heger, relatează AFP şi EFE.

Sistemul S-300 a fost produs în fosta URSS de la sfârşitul anilor '70 şi are de asemenea capabilităţi antirachetă. Ucraina are deja în dotare astfel de sisteme, dar a insistat în cererile sale de ajutor militar adresate statelor occidentale că are nevoie de mai multe.

Slovacia avea un singur sistem de acest tip, a cărui livrare efectuată în secret către Ucraina a durat două zile, potrivit presei slovace.

''Sperăm că acest sistem va putea ajuta la salvarea a cât mai multe vieţi ale ucrainenilor inocenţi în faţa agresiunii lui Putin'', a declarat premierul slovac, considerând că a luat o ''decizie responsabilă'' şi care ''nu înseamnă că Republica Slovacă ar fi devenit parte a conflictului armat din Ucraina''.

El a mai anunţat că armata slovacă va primi în zilele următoare ''un sistem de apărare antirachetă suplimentar'' furnizat de aliaţi, fără a oferi detalii, relatează Agerpres.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel