Soția unui militar ucrainean de la „Azovstal”: Se pregătesc pentru ultima bătălie. Nu mai cred într-o soluție diplomatică

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Soția unui militar ucrainean de la „Azovstal”  Se pregătesc pentru ultima bătălie. Nu mai într-o soluție diplomatică
Soția unui militar ucrainean de la „Azovstal” Se pregătesc pentru ultima bătălie. Nu mai într-o soluție diplomatică

Apărătorii din Mariupol, care sunt blocați de invadatorii ruși la uzina Azovstal, se pregătesc pentru ultima bătălie. Acest lucru a fost anunțat, într-o  conferință de presă din 15 mai de către soția unui soldat al regimentului Azov, Ekaterina, citată de UNIAN.

"Aproape niciodată nu ies la suprafață, urcă doar să găsească mâncare și apă. De cele mai multe ori stau în buncăr. Starea de spirit este pesimistă, pentru că aproape că nu există nicio speranță de salvare. Se pregătesc pentru ultima bătălie, pentru că nu cred într-o soluție diplomatică”,– a spus soția luptătorului din Mariupol.

Totodată, femeia a subliniat că crede în autoritățile ucrainene și în comunitatea internațională, care depun toate eforturile pentru a salva militarii din Azovstal.

Soția luptătorului ucrainean a adăugat că este foarte greu să trăiești în astfel de condiții: oameni mor, răniții suferă, resursele de mâncare și apa sunt pe terminate.

Citeste si: Ororile taberelor rusești de filtrare: Mâncare o dată la două zile, iar apă - o dată pe zi. "Un lagăr de concentrare, creat de Rusia în centrul Europei"

Cât despre apă, soldații blocați în uzina Azovstal beau câte un pahar de apă industrială pe zi.  Ekaterina a spus că a vorbit cu soțul ei în urmă cu doar câteva ore.

Ekaterina a fost șocată când a aflat că Azovstal era bombardat cu bombe cu fosfor. Situația cu medicamentele critică, dar luptătorii din Mariupol rezită.

 

Rusia a lansat bombe cu fosfor asupra combinatului Azovstal după ce Ucraina a câştigat Eurovision 

 

Rusia a lansat bombe cu fosfor asupra combinatului siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, au anunţat duminică surse ucrainene, după victoria Ucrainei la Eurovision, informează dpa. 

"Iadul a venit pe pământ. La Azovstal", a scris Petro Andriuşcenko, deputat în consiliul oraşului Mariupol, pe Telegram. El a postat o înregistrare video cu atacul, în care se poate vedea şi un foc de artilerie, însă înregistrarea nu a putut fi verificată din sursă independentă.

Bombele cu fosfor sunt bombe incendiare, care se aprind la contactul cu oxigenul şi provoacă pagube devastatoare. Utilizarea lor este interzisă de către legislaţia internaţională în zonele populate.

Vezi si:  Papa Francisc s-a întâlnit cu soțiile luptătorilor regimentului Azov de la uzina Azovstal. Iulia: El este ultima noastră speranță  

Andreuşcenko a mai postat imagini cu inscripţii de pe bombe şi care ar arăta că ele au fost lansate ca răspuns la câştigarea Eurovisionului de către Ucraina, concurs care s-a desfăşurat la Torino, în Italia.

Sursa imaginilor este neclară, însă pe ceea ce se presupune că sunt bombe se poate citi în rusă "Kalush, cum ai cerut! Pentru Azovstal" şi în engleză "Ajută Mariupol - Ajută Azovstal acum", datat 14 mai.

Inscripţiile ar fi o referire la afirmaţiile solistului Orchestrei Kalush, care a lansat un apel de pe scena de la Torino, după ce a câştigat concursul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel