Sorina, fetița adoptată de o familie de ROMÂNI din New York a început școala în SUA și ia cursuri de pian, gimnastică și înot (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Sorina, fetița în vârstă de nouă ani din Baia de Aramă adoptată de o familie de români din New York, a început școala în SUA și ia cursuri de pian, gimnastică și înot.

În Statele Unite ale Americii, școala a început pe 4 septembrie, iar în prima zi de școală, Sorina a făcut același lucru pe care l-a făcut orice copil american: a mers singură cu autobuzul școlar, a intrat la cursuri alături de colegi și apoi s-a întors acasă cu același autobuz.

Cu toate acestea, Sorina s-a descurcat de minune și chiar a spus, la finalul primei zile de școală, că a fost foarte frumos, că 'doamna' s-a purtat foarte frumos și s-a înțeles foarte bine cu colegii.

Cât despre școală, Sorina urmează cursuri de limba engleză speciale pentru copiii emigranți.

„Intelege cate ceva, a invatat cateva cuvinte in engleza, dar asta nu e o problema intr-o tara de emigranti. Toate scolile, toate clasele au si copii care nu vorbesc engleza si exista programe speciale 'english as a second language'.

Copiii nevorbitori de engleza au doua ore pe zi cu profesori care numai de asta se ocupa. Fiecare dintre acesti copii are un program personal in functie de varsta, de limba pe care o vorbeste. Asa au invatat engleza toti emigrantii”, a declarat tatăl adoptiv al Sorinei, Gabriel Săcărin, pentru ziare.com.

Despre viața din SUA, tatăl Sorinei a explicat că fetița s-a adaptat foarte repede, s-a comportat natural, ca și când le-ar fi știut pe toate.

Sorina a fost adoptată de familia Săcărin din New York, iar în urmă cu câteva luni, a fost victima unui abuz, atunci când a fost luată cu forța de un procuror din casa asistenților maternali care o îngrijeau, în Baia de Aramă.

Imaginile cu fetița bruscată de procuror au făcut atunci înconjurul întregii țări și au stârnit revolta a milioane de români.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel