Soldații ruși, în panică, din cauza expunerii la radiații în apropierea centralei nucleare de la Cernobîl

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

În rândul personalului militar al Forțelor Armate ale Federației Ruse se extinde panica din cauza expunerii la radiațiie din zona Cernobîl, anună Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, citat de UNN.

 

 

„În rândul personalului militar al forțelor armate ale Federației Ruse se extinde panica din cauza expunerii la radiații a personalului militar în zona Cernobîl”, transmite Statul Major.

Potrivit Statului Major, populația Bragin, localitate din Belarus, este sfătuită să evite contactul cu invadatorii ruși, care s-au retras din zona contaminată.

Se spune că  invadatorii ruși  continuă așa-numita „evacuare” a vehiculelor civile furate din Gostomel, Irpen, Bucha și Ivankov. În plus,  înainte de a fi transferați în alte direcții, soldații trupelor de ocupație ruse încearcă să trimită rudelor bunurile furate din Ucraina. Rușii apelează la serviciul de livrare expres SDEK din Belarus.

După cum a scris UNN, în orașul Narovlya, Belarus, ocupanții au înființat un bazar specializat în care vând bunuri furate din Ucraina.

 

Ucraina și Rusia au făcut schimb de prizonieri. 86 de soldați ucraineni sunt în siguranță

 

86 de ucraineni, printre care și femei, au fost eliberați astăzi, 1 aprilie, de către ocupanții ruși, a anunțat, pe canalul său Telegram de către șef adjunct al biroului președintelui Kyrylo Timoșenko, citat de UNN.

Potrivit lui Timoșenko, printre cei 86 de soldați se aflau și 15 femei. Acesta a mai precizat că aceștia se află în siguranță. Alte detalii oficialul ucrainean nu a oferit. Acesta nu a spus nici câți soldați ruși au fost eliberați de către partea ucraineană.

"Prieteni, vești bune din regiunea Zaporojie. Tocmai a avut loc un schimb. 86 de militari ucraineni, inclusiv 15 femei. Toți sunt deja în siguranță", a spus Timoșenko.

El a adăugat că schimbul a avut loc conform acordurilor grupurilor de negociere. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel