Ucrainenii din orașul asediat Mariupol ar putea fi evacuați, pe mare. Ministru turc: Putem oferi nave

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ucrainenii din orașul asediat Mariupol ar putea fi evacuați, pe mare. Ministru turc Putem oferi nave.
Ucrainenii din orașul asediat Mariupol ar putea fi evacuați, pe mare. Ministru turc Putem oferi nave.

Turcia s-a oferit să evacueze cu vaporul persoanele blocate în orașul asediat Mariupol, a anunțat sâmbătă ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, conform Anadolu Agency.

"Putem oferi nave pentru evacuările din Mariupol, în special în ceea ce privește civilii, persoanele rănite și cetățenii turci și cetățeni din alte națiuni", a declarat ministrul Hulusi Akar.

Orașul portuar, care se află pe țărmul Mării Azov, pe coasta sudică a Ucrainei, a suferit pagube importante în urma atacurilor ruse și iar încercările de evacuare au fost zădărnicite până sâmbătă.

Ministerul turc al Apărării a transmis "cererea de a sprijini evacuările" atașatului militar rus la Ankara și atașatului militar turc la Moscova, care au transmis mesajul autorităților ruse. Atașatul militar ucrainean la Ankara a transmis, de asemenea, mesajul autorităților ucrainene, potrivit lui Akar.

Akar a mai menționat că Turcia continuă să furnizeze ajutor umanitar poporului ucrainean. Ministrul turc a anunțat contacte active cu Federația Rusă și Ucraina și pe tema ieșirii în siguranță a navelor turcești din porturile ucrainene.

În ceea ce privește amenințarea minelor din Marea Neagră, ministrul turc a remarcat că, momentan, nu sunt probleme pentru transportul maritim.Turcia a găzduit echipele de negociere din Rusia și Ucraina pentru discuții la Istanbul la începutul acestei săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel