Soldații ruși au atacat un convoi de refugiați în satul Peremoha: Șapte morți, inclusiv un copil

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Serviciul de informaţii ucrainean acuză sâmbătă Rusia că a tras asupra un convoi în care erau evacuaţi femei şi copii din satul Peremoha, în regiunea Kiev, omorând şapte persoane, printre care şi un copil, relatează Reuters. 

Serviciul de informații ucrainean a acuzat sâmbătă Rusia că a tras asupra unui convoi care evacua femei și copii din satul Peremoha din regiunea Kiev, ucigând șapte persoane, inclusiv un copil, relatează Reuters.

"După atac, ocupanții au forțat rămășițele coloanei să se întoarcă în Peremoha și nu le lasă să iasă din sat", a declarat serviciul de informații într-un comunicat, adăugând că nu se cunoaște numărul total al răniților.

"Rușii au tras asupra unei coloane de femei și copii în timp ce încercau să evacueze din satul Peremoha, în regiunea Kiev, de-a lungul unui coridor "verde" convenit. Șapte persoane au murit, inclusiv un copil", a precizat comunicatul.

Reuters nu a reușit imediat să verifice raportul, iar Rusia nu a oferit niciun comentariu imediat.

Ucraina a acuzat Rusia că împiedică evacuările din zonele de conflict, nerespectând încetarea focului convenită și trăgând asupra țintelor civile.

Rusia a negat că a tras asupra civililor de la începutul invaziei, la 24 februarie, și a acuzat Ucraina pentru eșecurile repetate în eforturile de a evacua oamenii din zonele cele mai afectate, inclusiv din orașul port Mariupol, situat în sudul țării.

Bombardamentul rusesc, pe care Moscova îl numește o operațiune specială, a blocat mii de oameni în orașele asediate și a făcut ca 2,5 milioane de ucraineni să fugă în țările vecine. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat mai devreme sâmbătă că, din cauza conflictului, unele orașe ucrainene mici nu mai există.

Orașul Volnovakha "nu mai există", spune guvernatorul local

 

Orașul Volnovakha din sud-estul țării a fost complet distrus de la invazia rusă, afirmă guvernatorul regiunii Donețk, Pavlo Kyrylenko, citat de BBC.

Guvernatorul a declarat că, de la începutul invaziei, cea mai mare parte a populației din Volnovakha a fugit, iar o mare parte din infrastructură a fost distrusă, ceea ce înseamnă că orașul efectiv nu mai există.

"În general, Volnovakha, cu infrastructura sa ca atare, nu mai există", a declarat el pentru postul de televiziune ucrainean Direct.

Dar el a precizat că la fața locului încă se mai duc lupte pentru a împiedica o încercuire a teritoriului de importanță strategică de către Rusia.

Volnovakha a fost supusă unui baraj intens de bombardamente, rachete și lovituri aeriene, care a distrus aproape toate clădirile din oraș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel