Șoferii români, care nu-și plătesc amenzile, riscă să rămână fără permis

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Șoferii români, care nu-și plătesc amenzile, riscă să rămână fără permis
Șoferii români, care nu-și plătesc amenzile, riscă să rămână fără permis

Șoferii români, care nu-și plătesc amenzile în termen de două luni, riscă să rămână fără permis de conducere. Este sancţiunea propusă sub formă de proiect de lege, de unii parlamentari PNL.

Mai mulți deputaţi PNL au depus o inițiativă legislativă, convinşi că în acest fel îi vor disciplina pe românii care uită cu anii că au fost amendaţi şi că datorează bani statului. Șoferii care nu îşi plătesc amenzile de circulaţie în maximum 60 de zile ar putea să rămână fără permise de conducere.

Potrivit proiectului, orice șofer sancționat va avea 60 de zile la dispoziție ca să achite amenda luată în trafic. Dacă nu plătește, rămâne fără dreptul de a conduce până când își achită obligația față de stat, relatează Antena3.

Parlamentarii liberali care vor să modifice legea susțin că încearcă să rezolve astfel slaba colectare a sumelor din amenzile rutiere. Administrațiile locale nu-i pot obliga pe oameni să le achite dacă aceștia nu trec pe la primărie pentru diverse documente. 

 

Plata amenzilor, o formă de disciplinare a şoferilor români

 

Plata amenzilor reprezintă şi o formă de disciplinare a şoferilor români, susţin iniţiatorii proiectului. Un lucru absolut necesar - mai spun aceştia - pentru o ţară precum România, care înregistrează cel mai mare număr de morţi în accidente rutiere din Uniunea Europeană. La noi în ţara mor câte 85 de persoane la fiecare milion de locuitori.

În prezent, cine primește o amendă contravențională are la dispoziție 15 zile pentru a achita jumătate din cuantum. Până în vara lui 2018, termenul era de 48 de ore în zilele lucrătoare.

Proiectul a fost înaintat Senatului pentru dezbatere. Pentru a intra în vigoare proiectul trebuie să fie adoptat de Parlament şi promulgat apoi de preşedintele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel