Șofer ucrainean de camion a încercat să înșele vigilența polițiștilor români de frontieră. Bărbatul a prezentat două asigurări false

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Șofer ucrainean de camion a încercat să înșele vigilența polițiștilor români de frontieră. Bărbatul a prezentat doua asigurări false
Șofer ucrainean de camion a încercat să înșele vigilența polițiștilor români de frontieră. Bărbatul a prezentat doua asigurări false

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier efectuează cercetări în cazul unui cetățean ucrainean care a prezentat la controlul de frontieră două asigurări tip Carte Verde false.

În data de 31 ianuarie, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, un cetățean ucrainean, în vârstă de 33 de ani, conducând un ansamblu de vehicule, format dintr-un cap tractor și o remorcă, înmatriculate în Ucraina.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea asigurărilor tip Carte Verde prezentate pentru ansamblul rutier în cauză, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentele nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

De asemenea, în seara zilei de luni, 31 ianuarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

 

Autoturism abandonat, găsit de polițiștii de frontieră. Mașina era burdușită cu țigări, de peste 207.000 lei

 

Poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit în apropierea frontierei cu Ucraina, dar și într-un autoturism abandonat pe direcția localității Brodina, aproximativ 18.000 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty free. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 207.851 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul acțiunii, în jurul orei 21.00, polițiștii de frontieră au descoperit, pe direcția localității Brodina, într-o zonă împădurită, un autovehicul înmatriculat în Marea Britanie. Mașina era abandonată, iar în interiorul ei puteau fi observate colete cu țigări. Ulterior, cercetările în zonă au fost continuate, iar la aproximativ un kilometru dinspre linia de frontieră spre interiorul țării au fost găsite alte trei colete cu țigări.

Întreaga marfă a fost transportată la sediul STPF Suceava. În urma inventarierii țigărilor s-a constatat că în mașină se aflau 16.460 pachete, iar cele trei colete conțineau 1.305 pachete cu țigări. Din cauza terenului foarte accidentat, autoturismul nu a putut fi transportat la sediul STPF Suceava, activitate ce urmează a se desfășura în cursul acestei zile.

În continuare se fac cercetări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel