Camion, reținut la intrarea în România. Șoferul transporta, din Germania, mii de kilograme de haine second-hand

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Camion, reținut la intrarea în România. Șoferul transporta mii de kilograme de haine second-hand din Germania
Camion, reținut la intrarea în România. Șoferul transporta mii de kilograme de haine second-hand din Germania

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare, nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu 3.500 kilograme de deșeuri, constând  în haine second hand.

Șoferul nu a putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului unor astfel de materiale. În data de 28 ianuarie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar cu semiremorcă, marca Man, condus de un cetăţean român. 

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, haine second-hand de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din județul Vâlcea.

În urma controlului efectuat, s-a constatat faptul că mijlocul de transport era încărcat cu 3.500 kg haine ce reprezintă, de fapt deşeuri, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege.

A fost solicitat sprijinul specializat al reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât sunt considerate deșeuri. În acest caz autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate.

În cursul zilei de 22 ianuarie, la diferite intervale de timp, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controale specifice asupra a două ansambluri rutiere, conduse de către doi  cetățeni bulgari.

 

Peste 33 de tone deşeuri din plastic, oprite la vama Giurgiu 

 

Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în colaborare cu reprezentanţii Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace de transport, nereguli privind transferul a peste 33 de tone deșeuri din plastic, care erau destinate unor societăți comerciale din Belgia și Germania.

Cei doi cetățeni bulgari, în vârstă de 25, respectiv 46 de ani, transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din plastic. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor respective, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în cele două mijloace de transport se aflau 33.257 de kilograme deșeuri din plastic, încărcate din Bulgaria și care erau destinate unor societăți comerciale din Belgia și Germania.

Astfel, procedând la verificarea documentelor de transfer, autoritățile au constatat faptul că anumite rubrici din anexele prezentate nu erau completate, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare. În consecință, nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru cele două ansambluri rutiere, deșeurile fiind returnate societăților expeditoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel