Șofer român, pericol extrem în trafic: Polițiștii din Cehia, care au analizat traficul din elicopter, au rămas uimiți de tupeul său

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Polițiștii au surprins trei șoferi de camioane care au depășit unde nu aveau voie, în timpul unei operațiuni de supraveghere a traficului pe autostrada D1. Un român a fost amendat pe loc cu 5.000 de coroane cehe.

Luni după-amiază, ofițerii de la Departamentul de Autostrăzi Velký Beranov și ofițerii de la Departamentul de Supraveghere Rutieră din cadrul Direcției Regionale de Poliție a Regiunii Vysočina s-au concentrat pe verificarea respectării prevederilor Legii privind circulația rutieră de către șoferii care circulă pe autostrada D1, în cadrul unei operațiuni de siguranță rutieră.

În cadrul acțiunii a fost mobilizat și un elicopter al Serviciului aerian al Poliției Republicii Cehe, care a fost mobilizat pentru mai puțin de o oră din cauza condițiilor climatice actuale, când, din cauza ploii abundente și a norilor, nu au existat condiții adecvate de zbor.

Șofer român, pericol extrem în trafic

 

În timpul operațiunii de luni, polițiștii au depistat în total 36 de încălcări ale Legii privind circulația rutieră și au soluționat 36 de infracțiuni la fața locului prin aplicarea de amenzi în cadrul procedurii de comandă.

Printre acestea se numără:

- 11 cazuri de posesie a unui aparat telefonic
- șapte cazuri de exces de viteză
- șase cazuri de nepurtare a centurii de siguranță
- patru cazuri de conducere necorespunzătoare
- două cazuri de neplată a unei taxe de autostradă
- două cazuri de alte infracțiuni
- nerespectarea condițiilor tehnice într-un caz.

Polițiștii din Cehia, care au analizat traficul din elicopter, au rămas uimiți de tupeul său

 

Cele trei infracțiuni constatate au fost documentate de poliție și raportate la procedura administrativă. În toate cele trei cazuri, infracțiunile au vizat depășiri abuzive efectuate de șoferii de camion. Într-un caz, poliția a impus o cauțiune de 5 000 CZK (peste 200 de euro) șoferului camionului românesc, deoarece acesta ar fi putut evita în mod intenționat procedurile administrative în Republica Cehă.

Depășirea necorespunzătoare - șoferul unui camion cu o greutate totală mai mare de 3.500 kg și șoferul unei combinații de vehicule cu o lungime totală mai mare de 7 m nu trebuie să depășească un alt vehicul decât dacă are o viteză suficientă pentru a-l depăși, astfel încât să restricționeze alte vehicule prin viteza sa de deplasare semnificativ mai mică.

Aceasta este o infracțiune care nu poate fi tratată la fața locului, iar sancțiunile administrative sunt cuprinse între 5 000 și 10 000 CZK + o interdicție de circulație de la 6 la 12 luni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel