Singurul supraviețuitor al tragediei din Mottarone, micuțul Eitan ar fi fost răpit. El s-ar afla în Israel

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Copilul de 5 ani, singurul supraviețuitor al tragediei de la telefericul din Italia ar fi fost răpit de familia maternă. El s-ar afla în Israel
Copilul de 5 ani, singurul supraviețuitor al tragediei de la telefericul din Italia ar fi fost răpit de familia maternă. El s-ar afla în Israel

Singurul supraviețuitor al tragediei din Mottarone, când o telecabină s-a prăbușit iar 14 oameni și-au pierdut viața, micuțul Eitan ar fi fost răpit. Autoritățile italiene investighează cazul.

Cazul Eitan, bunica maternă este cercetată pentru răpire. Este posibil ca ea să-și fi ajutat fostul soț să ducă copilul în Israel. Unchiul patern: Eitan este prizonier ca și soldații israelieni din Gaza. Familia maternă: "Este bine". Familia din Italia a depus o plângere la tribunalul din Tel Aviv și cere întoarcerea în Italia a micuțului Eitan. 

Etty Peleg, bunica maternă a micuțului Eitan, singurul supraviețuitor al tragediei de la Mottarone din 23 mai, s-ar fi aflat în Italia cu fostul ei soț cel puțin în zilele care au precedat presupusa răpire, transmite Rai News.

Prin urmare, autoritățile Parchetului din Pavia anchetează rolul femeii în ancheta pentru răpire (agravată de faptul că victima este minoră). De fapt, ea ar fi putut să-l ajute pe fostul ei soț să ducă copilul în Israel, unde a sosit cu un zbor privat de la Lugano.

 

Cerere în baza convenției de la Haga

 

Ieri, unchiul patern al lui Eitan, care locuiește cu soția sa Aya, tutorele legal al copilului, în Pavia, a acuzat-o pe bunica maternă de complicitate în răpire. Cu toate acestea, potrivit zvonurilor, femeia s-ar fi întors în Israel înainte de ziua presupusei răpiri, vinerea trecută. Aya însăși a declarat că, atunci când bunicul ei a sosit pentru a-l lua pe Eitan pentru vizita care îi fusese acordată, a parcat departe de casă și, prin urmare, nu este clar dacă mai erau și alte persoane care îl așteptau în mașină.

Ancheta privind presupușii complici continuă. Aya Biran, mătușa paternă și tutorele lui Eitan, a depus o cerere la Tribunalul pentru Probleme de Familie din Tel Aviv pentru a obține returnarea copilului în Italia în baza Convenției de la Haga. Acest lucru a fost anunțat de canalul 13 din Israel. Informația a fost confirmată de Or Nirko, soțul lui Aya Biran.

Se pare că cererea a fost depusă în baza articolului 29 din Convenția de la Haga, care, printre alte prevederi, permite titularului dreptului de custodie "să se adreseze direct instanței competente pentru a solicita înapoierea copilului răpit, chiar și fără intermedierea autorităților centrale". 

Or Nirko a declarat: "Ne-am temut că se va întâmpla acest lucru. În ciuda avertismentelor noastre, tribunalul (din Italia, n.r.) a permis familiei Peleg să își continue vizitele și iată ce s-a întâmplat. În momentul în care s-a ivit ocazia, au răpit copilul”.El a adăugat că "Eitan a crescut toată viața în Italia. El nu a trăit niciodată în Israel și nu are prieteni acolo. Din acest motiv,  sintagma "întoarcere în Israel" folosită de familia Peleg este lipsit de sens".  

Citește și: „Unde sunt? ”. Primele cuvinte ale singurului supravieţuitor în urma masacrului din Italia

Italia. Bilanţul tragediei de la teleferic: 14 din 15 pasageri au murit

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel