Sindicatul Operei Naționale Române Iași s-a afiliat la Federația FAIR-MediaSind!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
StiriDiaspora

Sindicatul Operei Naționale Române Iași s-a afiliat la Federația FAIR-MediaSind, potrivit unui comunicat remis presei.

Înființat în anul 2008, Sindicatul Operei Naționale Române Iași este sigurul sindicat reprezentativ al prestigioasei instituții de cultură, cuprinzând 135 de membri  din totalul de  258 angajati. Este organizația care a negociat și  semnat  la începutul acestui an Contractul Colectiv de Muncă din Opera Iași. “Urmărim ca toți angajații să nu fie nedreptățiți de conducerea instituției, dar în același timp, sustinem responsabilitatea respectării Regulamentului de Ordine Interioară ce a fost semnat de către toti membrii Sindicatului ONRI. De asemenea, urmărim sa avem un dialog constructiv cu conducerea ONRI, evitând pe cât posibil, conflicte ce pot aduce prejudicii bunei desfăsurări a activității profesionale a angajatilor ONRI” -susțin reprezentanții organizației în cererea de aderare la federație.

Sindicatul Operei Naționale Iași își propune să negocieze și să obțină noi drepturi pentru angajații instituției, precum și o implicare mai eficientă a autorităților statului în sprijinirea acestei mult încercate bresle din cauza crizei sanitare. 

Federația Cultură și Mass-Media Federaţia FAIR-MediaSind este singura organizaţie reprezentativă, conform legii, la nivel de sector Cultură şi Mass-Media, fiind membră cu drepturi depline al Federaţiei Internaţionale a Muzicienilor, Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor, Federaţiei Internaţionale a Actorilor, UNI Global UNION şi Federaţiei Europene a Jurnaliştilor, iar pe plan național, la cea mai mare confederație sindicală, CNSLR-Frăția.
În calitate de organizație reprezentativă a angajaților din Cultură și Mass-Media, Federaţia FAIR - MediaSind a negociat contracte colective de muncă/acte adiționale la CCM sau se află în proceduri deschise de negociere  în mai multe instituţii din domeniu, printre care se află Teatrul Naţional Cluj Napoca, Opera Naţională Bucureşti, Filarmonica de Stat din Sibiu, Societatea Română de Televiziune, Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, Teatrul Muzical "Nae Leonard" din Galaţi, Regia Autonomă Monitorul Oficial, Teatrul German din Timişoara, Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Centrul Cultural Galați, Filarmonica de Stat Arad, Filarmonica de Stat "Paul Constantinescu" din Ploiești, Opera Română Craiova, Filarmonica de Stat Oradea și Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală – INCFC.

Înființată în 1956, Opera Națională Română din Iași este o instituție publică de cultură care funcționează în subordinea Ministerului Culturii. Finanțarea instituției se realizează din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat. Activitatea artistică a Operei Naționale Române din Iași se desfășoară pe stagiuni, care au în general o perioadă de zece luni. Opera își desfăşoară activitatea împreună cu Teatrul Naţional Iaşi într-unul dintre cele mai frumoase teatre din țară, monument istoric, datând de la finalul secolului al XIX-lea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel