Sfârșit teribil pentru o tânără de 23 de ani, în Italia. Dumitru a mărturisit abia acum că și-a ucis fosta iubită: „Am lovit-o în piept, dar nu am vrut să o omor“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Dumitru Stratan a dat două telefoane, către un prieten și către sora sa Cristina, pentru a mărturisi că a ucis-o pe fosta sa iubită, Yana Malayko. După sesizarea Cristinei, carabinierii din Mantova l-au arestat. La două luni după acest moment, timp în care a tăcut, Dumitru Stratan a cerut să fie interogat: potrivit versiunii sale, moartea Yanei a fost accidentală. El este acuzat de crimă cu premeditare și crimă în formă agravantă. 

O lovitură accidentală în piept care ar fi avut consecințe dramatice și neașteptate. La aproape două luni de la crimă, aceasta este versiunea lui Dumitru Stratan, un moldovean în vârstă de 33 de ani, pentru moartea fostei sale prietene Yana Malaiko, o ucraineancă de 23 de ani care a crescut în Romano di Lombardia și a fost ucisă în noaptea de 20 ianuarie în locuința sa din Castiglione delle Stiviere.

Arestat a doua zi după crimă și dus la închisoarea din Mantova, unde se află în continuare, Stratan a refuzat întotdeauna să răspundă la întrebările magistraților, relatează Corriere. 

Sfârșit teribil pentru o tânără de 23 de ani, în Italia

 

El nu dăduse nici măcar indicații cu privire la locul unde a ajuns cadavrul Yanei, găsită ulterior sub un morman de lemne în mediul rural, la 11 zile după crimă. În ultimele zile, bărbatul de 33 de ani a cerut să fie audiat, iar miercuri după-amiază, asistat de avocații săi, Andrea Pongiluppi și Domenico Grande Aracri, a dat versiunea sa asupra evenimentelor. Stratan este acuzat de omucidere voluntară cu circumstanța agravantă a premeditării. 

Sfârșit cumplit pentru o tânără de 23 de ani, în Italia. Dumitru a atacat-o și a băgat-o într-o valiză: „A agonizat 15 minute, fără oxigen” 


El este acuzat, de asemenea, de circumstanțe agravante pentru că victima era fosta sa iubită și de ascunderea unui cadavru. În fața procurorului-șef Manuela Fasolato, moldoveanul a recunoscut crima, dar a negat intenția. "El a afirmat", a precizat parchetul din Mantova într-o notă, "că a lovit-o pe fată cu mâna o dată în stern pentru a o îndepărta într-un moment în care erau apropiați și fără să realizeze în iminența consecințelor loviturii aplicate, deoarece se mutase în altă cameră"

Dumitru a mărturisit abia acum că și-a ucis fosta iubită: „Am lovit-o în piept, dar nu am vrut să o omor“

 

Potrivit reconstituirii carabinierilor, Stratan ar fi ajuns în casa în care locuise până cu puțin timp înainte de a se termina relația cu tânăra de 23 de ani, folosind un șiretlic. El o sunase pe fată spunându-i că cățelul lor mic (pe care îl avea în grijă) nu se simțea bine. În apartament, el a falsificat o cameră de supraveghere, dar a fost surprins de o altă cameră externă când, în toiul nopții, a plecat cu un pachet în care se afla cadavrul Yanei.

Italia. Moldovean bănuit că și-a ucis iubita, descoperit de sora sa. Cristina: "Le-am spus să-l aresteze pe Dumitru"

Ascunderea cadavrului este partea din poveste pe care Stratan nu a putut să o justifice. "El nu a oferit detalii", continuă nota procurorului, "spunând că nu-și amintește exact ce s-a întâmplat". În cadrul interogatoriului, magistrații l-au contestat pe suspect cu privire la reconstituirea evenimentelor, deoarece aceasta intră în conflict cu concluziile anchetei colectate. Stratan nu a dat înapoi și și-a reiterat reconstituirea.

Ancheta continuă. Zilele trecute, Ris di Parma (unitatea criminalistică din Parma) a început investigațiile tehnice privind urmele de pași și petele de sânge găsite în apartament.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel