Sfârșit cumplit pentru o tânără de 23 de ani, în Italia. Dumitru a atacat-o și a băgat-o într-o valiză: „A agonizat 15 minute, fără oxigen” (FOTO+VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sfârșit cumplit pentru o tânără de 23 de ani, în Italia. Dumitru a atacat-o și a băgat-o într-o valiză: „A agonizat 15 minute, fără oxigen”
Sfârșit cumplit pentru o tânără de 23 de ani, în Italia. Dumitru a atacat-o și a băgat-o într-o valiză: „A agonizat 15 minute, fără oxigen”

Un sicriu alb ca zăpada, de lângă care părinții și rudele cele mai apropiate nu pleacă. O mare de flori și lacrimi peste lacrimi. Portretul arată o fată frumoasă, cu părul negru, cu un zâmbet fermecător, care părea să aibă toată viața în față. Așa și-a luat la revedere Italia de la Yana Malaiko, o ucraineancă în vârstă de 23 de ani, care a fost ucisă cu brutalitate de fostul ei iubit, un moldovean. 

S-a întâmplat în noaptea de 20 ianuarie. Pe fața și gâtul ucrainenei erau urme de lovituri - a fost lovită cu un obiect contondent de diametru mic, cel mai probabil, din metal. Totuși, cauza morții a fost asfixierea, așa că este foarte posibil ca Yana să fi fost încă în viață când fostul iubit moldovean a ascuns-o într-o valiză mică. Trupul fetei, după o lungă căutare, a fost găsit la data de 1 februarie de un trecător, sub un tufiș în afara orașului. Bărbatul a sunat imediat la poliție, aceștia au izolat locul și un grup de experți a lucrat până seara târziu. După aceea, cadavrul fetei a fost dus la morgă pentru examinare.

Între timp, în orășelul Castiglione delle Stiviere, provincia Mantova din Italia, unde tânăra locuia și lucra ca barman, toată lumea este șocată, pentru că aici nu s-au mai întâmplat de mult timp astfel de tragedii. Cine a fost Yana, ce se știe despre presupusul ei ucigaș și despre ce s-a întâmplat în acea noapte groaznică, a vorbit o prietenă apropiată a familiei, Oksana Stegnovich, care locuiește în Italia de 20 de ani. Ea, împreună cu soțul ei Francesco Porrello, care lucrează ca polițist, au ajutat la căutări, iar acum amândoi urmăresc progresul anchetei, așteptând o pedeapsă echitabilă.

 

Cum l-a cunoscut tânăra pe moldoveanul care i-a luat viața

 

„Familia Yanei provine din Cernăuți. Când era mică, părinții ei s-au despărțit, dar, în ciuda acestui fapt, i-au oferit constant fiicei lor căldură și grijă”, povestește Oksana pentru fakty.ua. „La școală, toată lumea o iubea foarte mult, cânta și dansa frumos, impresiona prin atitudinea ei pozitivă și avea mulți prieteni. În adolescență, fata s-a îmbolnăvit și a primit un tratament necorespunzător în Ucraina, ceea ce i-a amenințat viața. Bunicii italieni din partea tatălui meu locuiau în Italia. Așa că rudele au trimis-o pe Yana acolo, unde fata a fost operată cu succes de două ori. Datorită profesionalismului medicilor, Yana și-a revenit și a înflorit nu numai fizic, ci și spiritual. În Italia, fata a început să urmeze școala, așa că părinții ei au decis să o lase acolo pentru ca ea să fie mai aproape de îngrijiri medicale. Acolo i-am întâlnit pe Yana și pe tatăl ei Alexandru, care s-au mutat și ei în Italia de dragul fiicei sale. Soțul meu, Francesco, a devenit cel mai bun prieten al lui Alexandru, l-a ajutat să-și găsească un loc de muncă și am fost prieteni grozavi ca familie. Și această durere ne-a unit și mai mult, nu suntem doar prieteni, acum suntem familie”.

Prietena de familie povestește și cum l-a cunoscut tânăra pe moldoveanul care i-a luat viața în cele din urmă. „A visat la o viață de familie puternică, a vrut să se căsătorească, să aibă copii. Spunea că mai întâi va crește copii cât este tânără, apoi va avea mai mult timp pentru ea pentru a vedea lumea. La scurt timp, fata s-a angajat ca barista într-o cafenea situată pe malul lacului Garda, în sudul Italiei. Unitatea i-a aparținut Cristinei, sora viitorului ei iubit. I-a prezentat-o ​​pe Yana fratelui ei, Dumitru Stratan, un moldovean de origine, cu 10 ani mai mare decât ea. Bărbatul nu lucra la bar, dar petrecea adesea timp acolo. Întrucât au dezvoltat o relație foarte strânsă, Cristina i-a încredințat complet tinerei munca barului. Yana și Dumitru s-au cunoscut timp de doi ani. În primul an totul a fost bine, iar apoi bărbatul a început să-și arate adevărata față. Bea, de multe ori nu se întorcea acasă. Yana îl aștepta, credea că se va putea schimba. Își dorea cu adevărat o familie, copii”.

4. -imagine fara descriere- (sfarsit-cumplit-pentru-o-tanara-de-23-de-ani--in-italia--dumitru-a-atacat-o-si-a-bagat-o-intr-o-valiza-a-agonizat-15-minute--fara-oxigen-2.jpg)

Italia. 10 ani de închisoare pentru un român care i-a făcut viața un calvar fostei sale iubite

 

Tânăra s-a despărțit de Dumitru și s-a apropiat de un alt băiat

 

Cu câteva săptămâni înainte de sărbătorile de Anul Nou certurile între cei doi au devenit tot mai dese, „pe care Dumitru le începea mereu din cauza geloziei”. Fata nu le-a spus rudelor despre aceste scandaluri, „spunea că totul este în regulă”. Cu toate acestea, la începutul anului 2023, după un alt scandal, Yana și-a dat seama că „a fost de fapt prinsă de un manipulator psihologic a cărui dragoste era egoistă, bolnavă”.

S-a despărțit de Dumitru și s-a apropiat de un alt băiat, Andrei, tot moldovean de origine, „un tip foarte educat și la fel de pozitiv ca și ea”. Doar că o astfel de întorsătură nu i-a plăcut fostului ei iubit, care a început să controleze cuplul. „S-a ajuns la punctul în care Dumitru suna la restaurante, le lăsa numărul și îi ruga să îl anunțe dacă Yana și Andrei mergeau la ei la prânz sau la cină”

Yana s-a plâns surorii lui Dumitru, iar Cristina i-a oferit tinerei să locuiască în apartamentul ei. Barul lor era situat la primul etaj al aceleiași clădiri înalte. După cum s-a dovedit mai târziu, familia avea trei apartamente în acea clădire. 

 

A ademenit-o cu scuza că animalul de companie este bolnav

 

Yana avea un cățel Spitz Bulka, care i-a fost dat de fostul ei când vorbea despre copii. În seara zilei de 19 ianuarie, în timp ce mergea la cină cu Andrei, fata i-a cerut mamei sale să aibă grijă de câine. Dumitru a aflat de la proprietarul restaurantului că cuplul este împreună, a venit cu scuza că câinele s-a îmbolnăvit și să meargă mai repede acasă, pentru că nu știu ce să facă cu patrupedul. De aceea, Yana a fost nevoită să vină. Era două dimineața pe 20 ianuarie. Dumitru a spus că îi va aduce animalul imediat, să-l aştepte în apartamentul Cristinei.

Când Andrei a condus-o pe Yana acasă, i-a sugerat fetei să aștepte afară până când Dumitru iese din casă, pentru că îi era frică pentru ea. Cu toate acestea, când fata a intrat în apartament, de la ea au venit două mesaje către Andrei. „A oprit iar camerele de supraveghere din apartament”. Imediat după, a venit al doilea mesaj: „Du-te acasă liniștit, totul este bine”. „Este destul de evident că acest lucru nu a fost făcut de ea, ci de ucigașul ei, care a plănuit această crimă cu cel puțin două zile înainte. Din câte se pare, Dumitru nu știa că la intrarea în casă sunt două camere de supraveghere - pentru curțile exterioară și interioară. Datorită lor a devenit clar cât de mult a așteptat acuzatul sosirea Yanei, alergând în sus și în jos pe scări. Când a sosit fata, a alergat sus și s-a ascuns în întuneric”, mai spune prietena familiei.

Sfârșit fulgerător pentru o mamă româncă, în Italia. Elena Livia lasă în urmă un băiețel

 

Dumitru i-a mărturisit unui prieten că a ucis-o pe Yana

 

Yana a intrat în apartament. Câteva minute mai târziu, Dumitru a intrat în apartament, deschizând ușa cu cheile. Câinele nu era cu el. Deja aflat în apartament a început o ceartă între foștii îndrăgostiți. Dumitru a lovit-o pe Yana, dar tatăl ei a învățat-o câteva tehnici, iar ea l-a împins pe infractor de pe ea. Însă, bărbatul a lovit-o din spate, în cap, cu un obiect greu de fier. Sângele curgea din gură și nas. Și-a pierdut cunoștința. Când și-a recăpătat cunoștința, Dumitru a continuat să o bată cu acel obiect. Yana a leșinat din nou. Infractorul a luat valiza, a îndoit fata și a pus-o acolo, în ciuda faptului că era încă în viață. A înfășurat valiza cu celofan, a înfășurat-o cu bandă adezivă. Pentru încă 10-15 minute, Yana s-a chinuit în valiză în agonie din cauza lipsei de oxigen. Și în acel moment, Dumitru schimbă așternuturile, spală urmele de sânge. După aceea, camerele arată cum a târât valiza în garaj, a pus-o în portbagaj și a condus spre câmp. A parcat mașina și s-a plimbat, alegând un loc unde să ascundă cadavrul.

6. -imagine fara descriere- (sfarsit-cumplit-pentru-o-tanara-de-23-de-ani--in-italia--dumitru-a-atacat-o-si-a-bagat-o-intr-o-valiza-a-agonizat-15-minute--fara-oxigen-4.jpg)

Din moment ce vremea era ploioasă, s-a murdărit. L-a văzut o italiancă care se întorcea acasă. Ea i-a spus tatălui ei fermier că a văzut o mașină în apropiere. Dumitru s-a speriat și a fugit, dar mașina i s-a blocat pe un câmp. Prin urmare, a mers pe jos spre localitate, pe drum a fost observat de un trecător, care a observat și el că bărbatul era murdar. Dumitru i-a mărturisit unui prieten că a ucis-o pe Yana.

Părea să nu înțeleagă, a crezut că este o glumă. În plus, Dumitru și-a sunat sora și i-a spus: „Am ucis-o pe Yana pentru că ea m-a ucis pe mine”. După aceea, sora alarmată, știind de la mama ei că Yana nu a mers la muncă, a plecat repede acasă. Acolo și-a întâlnit fratele, care i-a repetat aceeași frază, dar apoi a râs și a spus că a dus-o pe Yana undeva departe, spunând că ar trebui să-și trăiască viața. În orice caz, sora a decis să meargă la poliție și să-i informeze despre asta, pentru că era speriată și nu putea înțelege situația. 

 

În căutarea fetei au fost implicați câini de serviciu, elicoptere, drone, carabinieri și voluntari

 

De îndată ce s-a aflat despre dispariția fetei, tatăl Yanei, Alexandru, care locuia la 700 de kilometri distanță, a venit imediat. În căutarea fetei au fost implicați elicoptere, drone, câini de serviciu, polițiști și carabinieri, salvatori, scafandri, voluntari. „Nimic nu mergea, iar noi eram deja într-o disperare teribilă, pentru că am înțeles că, în timp, căutarea s-ar putea pur și simplu să se oprească, iar apoi, dacă se vor relua, nu va fi cu atâta forță”, mai spune prietena familiei. „Soțul meu, care lucrează în forțele de ordine, și-a luat concediu pentru a-l susține pe Alexandru ca prieten, frate. De la bun început, la cererea tatălui fetei, care din cauza durerii își pierduse orice orientare, a decis să devină reprezentantul său în căutarea și rezolvarea tuturor problemelor, care privesc și discrepanțele dintre legile Italiei și Ucrainei”.

„Trebuia să o găsim pe Yana cât mai curând posibil și aveam o licărire de speranță că era în viață, că ucigașul o legase și o închisese într-o casă. Cu toate acestea, cu fiecare zi care trecea devenea din ce în ce mai clar că Yana e moartă. Mama ei, care a devenit refugiată din cauza războiului și a plecat în Canada, a primit un permis de 20 de zile și a ajuns cu câteva zile înainte ca trupul fiicei ei să fie găsit. Polițiștii au dat de Yana pe același drum părăsit unde a fost văzută mașina lui Dumitru. O livadă era în apropiere, iar între ei și marginea drumului sunt multe tufișuri. În dimineața zilei de 1 februarie, un localnic se plimba pe lângă aceste tufișuri, iar razele soarelui erau atât de strălucitoare încât a observat o bucată dintr-o pungă albastră. A sunat la poliție. În acel pachet era cadavrul Yanei noastre... Această crimă este o manifestare a cruzimii, cinismului, sângelui rece. Singurul copil luat de la părinții care abia așteptau nepoții. Este o durere teribilă pentru tot restul vieții”.

7. -imagine fara descriere- (sfarsit-cumplit-pentru-o-tanara-de-23-de-ani--in-italia--dumitru-a-atacat-o-si-a-bagat-o-intr-o-valiza-a-agonizat-15-minute--fara-oxigen-5.jpg)

„O situație de profundă incertitudine”. Tânără româncă, găsită fără viață în Italia: Familia cere redeschiderea anchetei la 7 ani de la tragedie

 

„Dumitru își folosește dreptul de a păstra tăcerea”

 

„Din momentul arestării, învinuitul își folosește dreptul de a păstra tăcerea, nedepunând nicio mărturie. Și, așa cum spune acum avocatul său: nu are nimic de spus. Urmează un lung proces de examinări, inclusiv psihiatrice. Timp de două zile, specialiștii au lucrat doar la corpul Yanei, pentru a nu pierde nicio dovadă, pentru a stabili ce fel de abuz a suferit fata, cât timp a mai trăit. Mama lui Dumitru a găsit imediat un avocat specializat în infracțiuni de acest gen. Prin urmare, lupta va fi acerbă. Vom cere o condamnare pe viață pentru ca el să nu iasă din închisoare și să nu mai ia altă viață”, mai susține prietena familiei. 

„Am îngropat-o pe Yanochka după tradițiile italiene, pentru că respectăm cultura țării în care trăim. În ciuda faptului că fata a locuit în Italia de la vârsta de 15 ani, ea s-a considerat întotdeauna ucraineană, așa că am invitat un preot al Bisericii Greco-Catolice Ucrainene, care împreună cu un preot - un reprezentant al Bisericii Catolice - a ținut o liturghie de înmormântare. Aproximativ 20 de ucraineni care locuiesc în același municipiu au venit și ei să cinstească memoria fetei, toți o cunoșteau pe Yana și familia ei, mulți dintre ei aveau copii care au mers la școală cu fata de aici. Fata s-a împrietenit cu mulți dintre ei, în ciuda diferenței de vârstă, în general, era foarte sociabilă, bună, înțeleaptă și simpatică”.

5. -imagine fara descriere- (sfarsit-cumplit-pentru-o-tanara-de-23-de-ani--in-italia--dumitru-a-atacat-o-si-a-bagat-o-intr-o-valiza-a-agonizat-15-minute--fara-oxigen-3.jpg)

Mulți italieni au venit să-i aducă omagiu și și-au susținut părinții în acest moment trist. Toată lumea a fost afectată de această tragedie.

 

-------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG   

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel