„O situație de profundă incertitudine”. Tânără româncă, găsită fără viață în Italia: Familia cere redeschiderea anchetei la 7 ani de la tragedie

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
„O situație de profundă incertitudine”. O tânără româncă, găsită fără viață în Italia. Familia cere redeschiderea anchetei la 7 ani de la tragedie
„O situație de profundă incertitudine”. O tânără româncă, găsită fără viață în Italia. Familia cere redeschiderea anchetei la 7 ani de la tragedie

Familia Anei Maria Tîrnovan, românca găsită fără viață într-o casă din Grotteria, regiunea Calabria din Italia, în urmă cu 7 ani, cere acum redeschiderea cazului după ce moartea fetei a fost catalogată drept sinucidere. 

Moartea Anei Maria Tirnovan, o tânără româncă de 24 de ani găsită fără viață într-o baie în 2016 din Grotteria, în Locride, poate să nu fi fost o sinucidere. Familia este mai mult decât convinsă de acest lucru și din acest motiv este hotărâtă să ceară ca anchetele să fie redeschise pentru a lămuri complet misterul.

2. -imagine fara descriere- (o-situatie-de-profunda-incertitudine--o-tanara-romanca--gasita-fara-viata-in-italia--familia-cere-redeschiderea-anchetei-la-7-ani-de-la-tragedie-2.jpg)

De caz se ocupă avocatul Antonio Russo, avocat al membrilor familiei cu domiciliul în România. „Este un caz anormal, o sinucidere vizată de un decret de dosar, scrisori scrise în limba română niciodată traduse în ciuda numeroaselor solicitări din partea apărării, o anchetă niciodată finalizată, o cerere de rechemare niciodată acceptată, pe scurt, un dosar închis chiar înainte de a începe”.

Potrivit avocatului, „nimeni nu a verificat vreodată dacă acele scrisori au fost scrise de aceeași mână și redactate în același timp și nimeni nu s-a obosit vreodată să găsească toate obiectele găsite la locul crimei. În actele de procedură se face referire la ingestia de înălbitor care, însă, nu a fost găsit niciodată, precum și la eșarfa cu care s-ar fi spânzurat femeia. Practic, nu știm exact cum a murit această femeie”.

3. -imagine fara descriere- (o-situatie-de-profunda-incertitudine--o-tanara-romanca--gasita-fara-viata-in-italia--familia-cere-redeschiderea-anchetei-la-7-ani-de-la-tragedie-3.jpg)

Moarte misterioasa a unui muncitor român în Italia: Marian a căzut din picioare în prima zi de muncă

 

Cazul s-ar putea redeschide

 

Potrivit familiei, lipseau multe cercetări care ar fi fost utile în dosar, începând cu neefectuarea autopsiei. Acum însă, cazul s-ar putea redeschide și ar putea duce la adevărul sperat.

„Rămâne o situație de profundă îndoială și incertitudine. Și nu doar atât. Chiar dacă victima se afla în arest la domiciliu, această împrejurare nu este menționată în actele de anchetă. Pașii următori? Nu există elemente noi aici, sunt elemente vechi care nu au făcut niciodată obiectul unei anchete țintite și care ar putea, în sfârșit, după mulți ani, să facă obiectul unei investigații aprofundate”. a mai spus avocatul familiei Anei Maria.

Moarte misterioasă în Italia. O româncă de 30 de ani a fost găsită moartă pe plajă. "Nici un semn de violență"

-------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel