Serviciile funerare din Madrid, oprite

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Cotidianul spaniol El Mundo a primit, în dimineața zilei de marți, din partea primarului orașului Madrid, o scrisoare în care se face cunoscut că se va opri îngroparea și incinerarea morților de coronavirus din cauza lipsei mijloacelor de protecție. Această comunicare a fost trimisă de către edil și ministrului Sănătății. „Sper că sunteți conștienți că săptămâna aceasta nu mai putem continua cu înmormântările și incinerările persoanelor care au fost victime ale noului virus covid”, spune José Luis Martínez-Almeida, primarul în funcție, în scrisoare.

Serviciile Funerare din Madrid, după anunțul făcut de primar, au comunicat „încetarea activității pentru serviciile legate de Covid-19”. „Ca măsură de securitate, colectarea serviciilor legate de Covid-19 este oprită din cauza lipsei echipamentului personal de protecție. Serviciile funerare a căror cauză a decesului nu este cauzată de coronavirusur vor continua să fie gestionate în mod regulat." se mai precizează în comunicat.

Primarul José Luis Martínez-Almeida explică în scrisoare că va fi „traumatizant” faptul că orașul nu va putea „face față îngropărilor și incinerărilor” începând de marți.”

În scrisoarea lui Almeida către minister, se insistă asupra faptului că lucrătorii municipali nu își pot îndeplini sarcinile în „condiții minime de securitate”, necesități pe care le-a explicat deja guvernului central în alte două scrisori anterioare „fără niciun răspuns”, precizează El Confidencial.

Palatului de Gheață din Madrid și-a cedat facilitățile pentru a putea găzdui cadavrele celor uciși de Covid-19 în așteptarea preluării acestora de serviciile funerare. Este o măsură convenită între Comunitatea Madrid, Unitatea Militară de Urgență și consiliul municipal al Capitalei „în fața creșterii progresive a numărului de morți și a imposibilității înmormântărilor pentru a le putea îngropa în perioada stabilită”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel