Șerpișori în aluat. O gustare plină de brânzeturi care ți se topește în gură

Alexandra Curtache / 23 Martie, 23:54

Șerpișorii în aluat sunt niște rulori din aluat care conțin sparanghel și trei tipuri de brânzeturi. Se pot folosi brânzeturi diferite față de cele propuse în rețetă, după gustul fiecăruia.

Călătoriți cu noi în timp pentru a explora una dintre cele mai populare rețete din anii 1960. Știrile lumii erau dominate de războaie, proteste și marșuri, cam ca în anul 2022, din păcate. Dar acasă, fie că era vorba de a pregăti o masă rapidă în timpul săptămânii sau de a organiza un meniu pentru o petrecere la cină, anii '60 se referea la comoditate.

Mâncărurile stil foietaj erau simplu de mâncat și de preparat, iar multe dintre aperitivele populare, cum ar fi sosul de ceapă franțuzească și chifteluțele de cocktail, au început cu ingrediente aromate și stabile la raft. Aruncați o privire la una dintre cele mai bune rețete vegetariene din anii 1960.

 

Șerpișori în aluat - Ingrediente


- 1 cutie de aluat de rulouri de semilună refrigerate

- 1 lingură de ulei de măsline (opțional)

- 4 felii de brânză provolone, tăiate în două

- 4 felii de brânză elvețiană, tăiate în două

- 4 felii de brânză mozzarella, tăiate în două

- 8 bucăți de sparanghel, curățate și tăiate în două

- 2 linguri de ulei de măsline, pentru stropire (opțional)

- 1 lingură de condimente italiene uscate (opțional)

 

Șerpișori în aluat - Mod de preparare

 

Pasul 1: Preîncălziți cuptorul la 175 grade Celsius. Ungeți ușor o foaie de copt.

Pasul 2: Desfășurați și separați aluatul în 8 triunghiuri. Puneți-l pe o suprafață ușor făinată. Folosind o lingură de ulei de măsline, pensulați ușor partea superioară a fiecărui triunghi de aluat.

Pasul 3: Așezați câte o bucată de brânză provolone, brânză elvețiană și mozzarella pe capătul lat al fiecărui triunghi. Puneți o bucată de sparanghel deasupra brânzei. Înfășurați fiecare triunghi de aluat în jurul brânzei și al sparanghelului spre vârf și apăsați pentru a le fixa. Aranjați pe o foaie de copt la cel puțin 5 cm distanță.

Pasul 4: Coaceți în cuptorul preîncălzit până când se rumenesc ușor, între 13 și 18 minute. Scoateți din foaia de copt pentru a se răci pe grătare de sârmă. Dacă se dorește, stropiți cu 2 linguri de ulei de măsline și presărați cu condimente italiene.

 

2. Șerpișori ... (sparanghel-rulou.png)

 

Informații nutriționale

 

Porții pe rețetă: 8

Calorii: 299.4

Proteine: 11.8g

Carbohidrați: 15.8g

Grăsimi: 20.6g

Colesterol: 25.3mg

Sodiu: 500mg

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.1.0