Serghei Lavrov: Rusia nu intenţionează să utilizeze arme nucleare în Ucraina

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Rusia nu intenţionează să utilizeze arme nucleare în Ucraina, a afirmat marţi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, anunţând şi că armata rusă a început o nouă etapă a operaţiunilor, concentrată pe regiunile est-ucrainene.

Sunt folosite "doar arme convenţionale", a afirmat Serghei Lavrov într-un interviu acordat marţi postului India Today, conform BBC News.

La începutul conflictului din Ucraina, pe fondul tensiunilor cu Occidentul, preşedintele rus, Vladimir Putin, a plasat în stare de alertă forţele nucleare strategice ruse.

 

Armata rusă susține că respectă normele internaţionale

 

Serghei Lavrov a anunţat, de asemenea, că în Ucraina a început o nouă etapă operaţională. "Operaţiunea din estul Ucrainei are rolul, aşa cum s-a anunţat de la început, de a elibera total republicile Doneţk şi Lugansk. Operaţiunea va continua, începe o nouă etapă, sunt convins că va fi un moment foarte important pentru întreaga operaţiune specială", a subliniat Serghei Lavrov.

Ministrul rus de Externe a subliniat că doar preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut acuzaţii că Rusia ar putea utiliza arme nucleare. "Noi nu am menţionat niciodată acest lucru", a continuat ministrul rus de Externe, conform CNN, subliniind că armata rusă respectă normele internaţionale şi că orice acuzaţii privind comiterea de încălcări vor fi investigate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel