SUA evaluează invazia Rusiei în Ucraina: "O serie de pași greșiți"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Ucraina și Rusia: Cele mai importante informații de ultim moment despre conflictul dintre cele două țări
Ucraina și Rusia: Cele mai importante informații de ultim moment despre conflictul dintre cele două țări

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat vineri că SUA au „văzut o serie de pași greșiți” din partea Rusiei în invadarea Ucrainei. 

Austin a făcut o evaluare a trupelor rusești, într-un interviu la CNN, și a spus că rușii „nu au progresat atât de mult și atât de repede pe cât și-ar fi dorit”.

Austin a declarat că rușii „s-au luptat cu logistica” și că nu a văzut dovezi de „bună utilizare a informațiilor tactice” și nici de „relaționare a capacității aeriene cu cea terestră”.

„Există o serie de lucruri pe care ne-am fi așteptat să le fi văzut și pe care pur și simplu nu le-am văzut. ... Multe dintre presupunerile lor nu s-au dovedit a fi adevărate în momentul în care au intrat în această luptă”, a spus el.

De când a început invazia în Ucraina, în urmă cu aproape o lună, trupele rusești au bombardat și distrus părți mari din orașe, inclusiv Mariupol și Harkov, dar Ucraina a reușit să împiedice Rusia să cucerească mari porțiuni din țară, inclusiv capitala Kiev.

„Cred că (Rusia) și-a imaginat că se va mișca rapid și va cuceri foarte repede capitala, nu a reușit să facă acest lucru”, a declarat șeful Pentagonului.

În fața rezistenței acerbe a Ucrainei față de invazia sa, Rusia se confruntă, de asemenea, cu un moral scăzut al trupelor și se luptă să realimenteze miile de soldați din țară, au declarat săptămâna aceasta oficiali americani ai NATO pentru CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel