Se predă la școală: Și băieții pot avea MENSTRUAȚIE

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Elevii de la școlile primare din Marea Britanie vor învăța, de azi înainte, la cursurile de educație sexuală, faptul că băieții pot avea menstruație, informează dailytelegraph.com.au.

Recomandarea ca profesorii să introducă aceste aspecte în cursurile de educație sexuală a fost aprobată de consiliul local din Brighton & Hove.

Raportul consiliului prevede: „Băieții și bărbații transsexuali și persoanele non binare pot avea menstruație", adăugând că „menstruația trebuie inclusă în toate genurile".

De asemenea, se dispune ca pentru copii să se asigure „recipiente pentru tampoanele utilizate în toate toaletele" și ca elevii și studenții trebuie să beneficieze de sprijin suplimentar de la o asistentă medicală școlară, dacă este necesar.

Citește și Iohannis, provocare pentru români: Cum vedeți sistemul de educație?

Totodată, limbajul și cursurile trebuie să prevadă că „menstruația include toate genurile, culturile, credințele și orientările sexuale". Spre exemplu, se vor folosi formule de genul „fetele, femeile și alte persoane care au menstruație".

„Credem că este important ca toate genurile să poată învăța și vorbi despre menstruație împreună. Vă recomandăm să includeți băieții în lecțiile legate de menstruație și oportunitățile pentru fete pentru a discuta problemele în detaliu, dacă este necesar", a declarat un purtător de cuvânt al consiliului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel