Iohannis, provocare pentru români: Cum vedeți sistemul de educație?

StiriDiaspora Team / 15 mar 2018, 22:04 Salveaza PDF Comentarii

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj cu ocazia celei de-a treia ediţii a Galei MERITO în care subliniază că este nevoie de o restructurare a carierei didactice, bazată pe principii meritocratice, alături de o mai mare recunoaştere oferită cadrelor didactice. 

Şeful statului reaminteşte în context că, în ultimii doi ani, prin Proiectul 'România Educată', a provocat nu doar principalii actori din educaţie, ci întreaga societate, să îşi exprime opiniile legate de modul în care văd sistemul de învăţământ la orizontul anului 2030.

Preşedintele îşi exprimă convingerea că, dincolo de schimbarea produsă pentru elevii lor, profesorii premiaţi în cadrul Galei MERITO contribuie la creşterea calităţii şi încrederii în sistemul de învăţământ românesc. 'Ei ne arată că pasiunea şi implicarea pot crea un mediu plăcut şi propice învăţării, că există şcoli unde elevii vin fericiţi la ore şi pleacă mai bine pregătiţi pentru provocările vieţii', subliniază Iohannis.

'Îmi doresc să construim împreună o cultură a succesului bazată pe valori, muncă şi performanţă. Evident că o astfel de reformă nu este posibilă fără profesori bine pregătiţi şi dedicaţi, susţinuţi în procesul didactic şi în evoluţia profesională, indiferent dacă predau în şcoli de elită sau în comunităţi dezavantajate. Avem nevoie de o restructurare a carierei didactice, care se bazează pe principii meritocratice, alături de o mai mare recunoaştere oferită cadrelor didactice. Un dascăl bun se vede în progresul individual al fiecărui elev, în valorile pe care le transmite şi în capacitatea sa de a-i inspira', afirmă Iohannis, citat de Agerpres.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy