Scrisoare către Ambasada României în Statele Unite Mexicane: „Solicităm GUVERNULUI să INTERVINĂ”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Sorin Ionel Roiban, director executiv al Consiliul Mondial Român SUA-Canada și președinte al Comitetului Național al Românilor-Americani Republicani a transmis o scrisoare către Ambasada României în Statele Unite Mexicane în care solicită să intervină imediat pe lângă autoritățile mexicane. Acest lucru se datorează faptului că în mass-media americană publicului american li se prezintă existența în Mexic a unor persoane de cetățenie română care intenționează să traverseze sau au fost surprinși traversând în mod fraudulos frontiera dintre Mexic și SUA. 

Redăm integral scrisoarea către Ambasada României în Statele Unite Mexicane.

„Domnului Ionuț Marian Vâlcu
Însărcinat cu afaceri ad interim


Stimate domnule Ionuț Marian Vâlcu,


Am observat cu consternare în mass-media americană că președintelui SUA și publicului american li se prezintă existența în Mexic a unor persoane de cetățenie română care intenționează să traverseze sau au fost surprinși traversând în mod fraudulos frontiera dintre Mexic și Statele Unite ale Americii.

Solicităm Ambasadei României în Statele Unite Mexicane și Guvernului României să intervină imediat pe lângă autoritățile mexicane pentru verificarea acestei informații, iar dacă afirmația se constată a fi reală, pentru colaborare cu statul mexican în identificarea acestor cetățeni presupuși de origine română, împreună cu măsuri efective de dialog și înțelegere a motivelor care i-au adus pe acești oameni în situația extremă în care se află.

Citește și Nou ambasador SUA în România. Senatul, cerere retrimisă către Trump

România este o țară democratică, cu respect declarat față de litera legii la nivelul instituțiilor statului și la nivelul întregii societăți, cu respectarea drepturilor omului, a libertăților individuale, a Constituției României și a tuturor obligațiilor și regulilor internaționale în acest sens. Cu atât mai mult, România deține în prezent președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene (UE), lucru care implică o responsabilitate sporită în rezolvarea problemelor migrației și combaterea crimei organizate transfrontaliere.

Vă rugăm să confirmați primirea acestei solicitări, precum și măsurile punctuale pe care le aveți în vedere, pentru rezolvarea situației menționate.


Cu deosebita considerație,
Sorin Ionel Roiban”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel