Scandal la Interne între Marcel Vela și Raed Arafat: „Ce ați făcut 20 de ani? Nu-mi răspundeți, că știu!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Raed Arafat (Sursa foto: Agerpres)
Raed Arafat (Sursa foto: Agerpres)

Replici dure între Raed Arafat și ministrul de Interne, Marcel Vela. Acesta din urmă l-a acuzat pe Arafat că nu ia măsuri concrete pentru salvarea de vieți omenești ci face doar „PR la televizor“.

Marcel Vela a avut un val de replici tăioase la adresa secretarului de stat Raed Arafat în cadrul ședinței de astăzi, susținută la inister. Ministrul de Interne l-a luat la rost pe Raed Arafat în cazul fetiței din Vâlcea care nu a putut fi preluată de elicopterul SMURD, pe motiv că nu poate decola noaptea.

Vela a precizat că în acest caz va trimite corpul e control la Vâlcea pentru a vedea „pe ore“ cine a acționat și unde s-a greșit.

„A fost o dezorganizare evidentă și la Vâlcea o să trimit Corpul de Control, pe ore, pe timp, cine a greșit, care sunt cauzele. N-am nimic cu nimeni, dar pe viitor nu mai doresc să se repete asemenea situații jenante, cu risc major să se piardă o viață. Dacă salvez viața unui român, îmi asum orice risc. O să iau măsuri pentru cei care nu și-au îndeplinit sarcinile așa cum prevede legea. Pe viitor, nu se va mai repeta, în mandatul meu, o asemenea situație, în care cineva să aibă de suferit. Nu ne jucăm cu viețile oamenilor, nu facem doar paradă la televizor, PR grozav -ce bine organizăm noi salvarea oamenilor - și era să moară un copil, din neglijență sau proastă organizare” a mai afirmat Marcel Vela.

Raed Arafat a încercat să îi explice că sunt doar două eliptere care pot asigura pe timp de noapte salvarea în România, căci trebuie respectiați timpi de repaus, dar și pentue că nu sunt piloți suficient de rexperimentați pentru a amenvra astfel de echipamente de zbor. „Dacă decolează un elicopter noaptea după o anumită oră, înseamnă că, a doua zi, acest elicopter nu intră în serviciu decât după ora 11-12 și pune în risc ca anumite intervenții primare să nu rezolve.Avem nevoie de piloți, domnule ministru” i-a spus Raed Arafat.

”Faceți rost! Cauza inginerească e că nu avem piloți. Ce ați făcut de 20 de ani să faceți rost de piloți? Nu-mi răspundeți că știu! Avem elipcoptere, medici, dar n-avem piloți! Dar avem români care mor pentru că noi n-avem piloți. Angajați piloți, care e problema?”, a replicat, scurt, Marcel Vela.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel