Săptămâna neagră în Andaluzia, Spania: trei victime ale violenței sexiste. Printre ele se află și o româncă

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Patru femei au fost ucise prin violență sexistă în Andaluzia și 17 în total în Spania, până acum în acest an.

Ultima crimă sexistă care a avut loc duminica aceasta în Benajarafe, un cartier din Vélez-Málaga (Málaga), închide o săptămână neagră în Andaluzia, cu trei femei ucise de mâna partenerilor lor, primele două în Montemayor ( Córdoba ) și Tíjola ( Almería ), transmite presa locală.

 

Prima victimă este o româncă 

 

În urmă cu o săptămână, în Montemayor, un oraș din Cordoba cu 3.800 de locuitori, Florina, o muncitoare sezonieră româncă de 26 de ani care lucra în campania de usturoi, ar fi fost ucisă de partenerul ei, un bărbat de 30 de ani, tot român, care a fost arestat o zi mai târziu, în San Clemente ( Cuenca ).

Presupusul autor al crimei ar fi fugit după ce a abandonat-o pe tânăra rănită mortal, în casa în care locuiau împreună cu rudele și lucrătorii sezonieri români la periferia zonei urbane.

Potrivit unor surse ale Gărzii Civile, deținutul și-a înjunghiat partenera după o ceartă în casa în care locuiau, de doar 10 sau 12 zile.

Victima avea doi copii mici, unul dintre ei împreună cu agresorul. Acesta a rămas în România după ce părinții lor au decis să plece la campania de usturoi din zona rurală a Cordobei.

 

Agresorul celei de-a doua victime s-a predat singur

 

A doua victimă este Maite, o femeie de 50 de ani din localitatea Tíjola din Almeria, care ar fi fost omorâtă în bătaie vineri de soțul ei. Acesta s-a predat la Poliție.

Cadavrul a fost găsit în acea zi la ora 15:30 de către unul dintre fiii săi, deși surse apropiate anchetei au precizat că ar fi putut muri noaptea.

Cuplul avea doi fii, în vârstă de 22 și 19 ani; femeia lucra la Serviciul Andaluz de Ocupare a Forței de Muncă (SAE) din Huércal-Overa (Almería), iar soțul ei este șofer la un centru pentru minori din Cordoba. Nu au existat plângeri anterioare de rele tratamente.

 

A treia victimă este o femeie care făcea deja parte din sistemul Viogén împotriva violenței sexiste

 

Această săptămână tragică se încheie cu asasinarea în această duminică a unei femei de 50 de ani în centrul de populație Banajarafe, în municipalitatea Vélez-Málaga din Malaga, după ce ar fi fost înjunghiată de soțul ei de 52 de ani, care a fost prins.

Presupusul agresor a încercat să fugă prin intermediul liniei de rufe, dar a căzut și și-a fracturat ambele glezne, fapt pentru care este internat într-un spital păzit de agenți.

În acest caz, au existat plângeri anterioare, deoarece femeia intrase în sistemul Viogén împotriva violenței sexiste în 2008, deși cazul era inactiv de mai bine de 10 ani, potrivit unor surse din cadrul Subdelegatului Guvernului din Malaga.

Dacă se confirmă caracterul sexist al acestei ultime crime, aceasta ar fi a patra victimă din acest an în Andaluzia, a 17-a în Spania până în prezent și a 1.146 din 2003 încoace.

Telefonul 016 deservește tuturor victimelor violenței sexiste 24 de ore din 24 și în 52 de limbi diferite, la fel ca și e-mailul [email protected], De asemenea, se oferă atenție prin WhatsApp prin numărul 600000016, iar minorii pot contacta numărul de telefon al Fundației ANAR 900 20 20 10.

Într-o situație de urgență, puteți suna la 112 sau la numerele de telefon ale Poliției Naționale (091) și ale Gărzii Civile (062), iar dacă nu puteți suna, puteți utiliza aplicația ALERTCOPS, de unde se trimit informații, un semnal de alertă către Poliție cu geolocalizare .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel