Săptămână decisivă pentru România. Dosarul lui Dragnea, la un nou termen

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Urmează o săptămână decisivă pentru România. Astăzi, Înalta Curte judecă un nou termen în dosarul anagajărilor fictive de la DGASPC Teleorman şi Liviu Dragnea ar putea afla dacă rămâne sau nu în libertate. Iar vineri, Curtea Constituțională trebuie să hotărască dacă completurile de trei judecători sunt sau nu legale și îl va scapa sau nu de pușcărie pe Dragnea. 

De asemenea,  luni, se dezbate și se votează moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader, amânată de trei ori. Și pe Eugen Teodorovici îl așteaptă o moțiune simplă, tot în Senat! 

Astăzi, Înalta Curte judecă un nou termen în dosarul lui Liviu Dragnea. El a primit, în primă instanţă, o condamnare la 3 ani şi jumătate de închisoare.

Magistratii au stabilit pentru sedinta de luni, de la ora 11.00, audierile ultimilor trei inculpati: Liviu Dragnea, Florea Alesu si Olguta Sefu, doua dintre fostele directoare de la DGASPC Teleorman.

Cu aceste audieri se incheie administrarea tututor probelor din acest dosar.

Avocatul Adrian Toni Neacsu, care le aparp pe Bombonica Prodan, fosta soție a lui Dragnea, și pe Olguța Șefu, a declarat că ia în calcul să facă o cerere de amânare a procesului, pentru ca CCR să se poată pronunța.

De asemenea, Curtea Constituțională a amânat pentru data de 19 aprilie pronunțarea deciziei privind  sesizarea făcută de Florin Iordache privind constituirea completurilor de trei judecători de la Instanţa Supremă. 

 Decizia este extrem de importantă pentru Liviu Dragnea, deoarece procesul angajărilor fictive, în care a fost condamnat în primă instanță la trei ani și șase luni cu executare, poate fi reluat de la zero.
[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel