Săptămâna de Rugăciune pentru creștinii români din Italia: "Unitatea între Biserici devine suflul umanității"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Tradiții românești de Sfântul Ilie: Atrage norocul și belșugul în această zi specială!  / Foto: Unsplash
Tradiții românești de Sfântul Ilie: Atrage norocul și belșugul în această zi specială! / Foto: Unsplash

În Italia se sărbătorește săptămâna rugăciunii, eveniment la care sunt bineveniți toți creștinii, fie ei italieni sau români. Părintele Nicolae Chircos de la Biserica Ortodoxă Română a fost invitat la Săptămâna de Rugăciune.

"La final, Dumnezeu ne va întreba dacă am reușit să iubim, să realizăm visul lui Dumnezeu, visul unității. În această seară cer ca unitatea dintre Biserici să devină respirația umanității". Acest lucru a fost spus de episcopul de Ragusa, Mons. Giuseppe La Placa, în timpul celebrărilor pentru Săptămâna de Rugăciune pentru unitatea creștinilor.

 

Săptămâna de Rugăciune, un eveniment pentru creștinii de pretutindeni

 

Două evenimente comunitare au avut loc în Vittoria: primul, pe 19 ianuarie, în biserica Anime sante del Purgatorio, iar al doilea, pe 23 ianuarie, în biserica creștină penticostală Gospel Forum.

Cele două inițiative au fost promovate de șapte biserici creștine: Biserica Catolică, Biserica Creștină Adventistă de Ziua a Șaptea, Comunitatea Evanghelică Luterană din Sicilia, Biserica Ortodoxă Română (parohia Santa Melania), Biserica Creștină Penticostală din Santa Croce Camerina, Biserica Creștină Penticostală Noua Creație din Scoglitti și Biserica Creștină Penticostală Gospel Forum din Vittoria.

Vezi și: Mihai Driga, primul preot român din sudul Italiei, până în 1990. Biserica Sfânta Treime din Bari, Italia, îi așteaptă pe ortodocșii români

 

Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată de Nicolae Chircos

 

Au fost prezenți episcopul de Ragusa, Giuseppe La Placa, pastorul adventist Daniele Passaretta, părintele Nicolae Chircos de la Biserica Ortodoxă Română, Gisela Salomon de la Biserica Luterană, pastorul Giuseppe Micieli, pastorul Giuseppe Decorato și pastorul Giovanna Stallone.

Cele două întâlniri de la Vittoria au fost un prilej de împărtășire între frați. Reflecțiile, în cele două biserici, au fost oferite de episcopul Monseniorul La Placa, pastorul adventist Daniele Passaretta, pastorul adjunct penticostal Mario Bassotto și preotul Salvatore Converso, conform presei străine.

 

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link->  https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel