Salariile în Germania vor crește din 2024. Firmele spun însă că angajații vor trebui să fie mai productivi

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Salariile de la stat cresc înainte de Crăciun: 1.200 de euro pentru profesori și 800 de euro pentru angajați
Italia. Salariile de la stat cresc înainte de Crăciun: 1.200 de euro pentru profesori și 800 de euro pentru angajați

Salariile din Germania ar urma să crească în 2024 cu aproximativ 5%, potrivit estimărilor unei companii de consultanță. 

Conform estimărilor companiei de consultanță în management Kienbaum, în următorul an, salariile din Germania vor crește cu aproximativ cinci procente. Principalul motiv al acestei creșteri, din perspectiva companiilor, este inflația, care se adaugă și puterii mai mari de negociere a candidaților în actuala piață a muncii.

Pentru a face față costurilor suplimentare, companiile intenționează să recurgă la creșterea economică și sporirea productivității.

Kienbaum, o firmă de consultanță în management cu o experiență de aproape 15 ani în publicarea previziunilor privind evoluția salariilor în Germania, a realizat sondaje la 777 de companii pentru a stabili previziunile salariale pentru anul 2024, relatează publicația Business Insider.

Asemenea anului trecut, estimările indică o creștere de aproximativ cinci procente a salariilor. Cu toate acestea, există o diferență semnificativă față de anul precedent: prognoza din acest an este mai mare decât rata inflației așteptată pentru 2024, estimată în general la aproximativ două-trei procente de către majoritatea experților.

Inflația, principalul motiv de creștere a salariilor

 

Această previziune înseamnă că salariile vor crește într-un ritm mai rapid decât inflația, ceea ce va duce la o creștere a veniturilor disponibile ale lucrătorilor.

Inflația rămâne factorul cel mai important pentru evoluția salariilor, fiind menționată ca motiv de 65% dintre companiile intervievate. Situația actuală de pe piața muncii reprezintă un alt factor important pentru determinarea nivelului salariilor. Candidații beneficiază de cea mai mare putere de negociere în fața companiilor, iar experții nu anticipează o schimbare semnificativă în acest sens pe termen mediu. 

Cu toate că salariile mai mari vor trebui finanțate de către companii, menționează că două treimi dintre acestea intenționează să acopere costurile suplimentare prin intermediul creșterii economice și al sporirii productivității.

 

-------------------------------------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel