Rușii îi cer lui Putin să atace cu toată forța, inclusiv cu arme nucleare: "Ne aşteaptă o victorie". Comentariile oamenilor de rând îngrozesc întreaga planetă

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Încă de când a început invazia rusă în Ucraina, presa din Occident a urmărit și a redat declarațiile oficialilor de la Kremlin, în încercarea de a informa publicul și de a înțelege încotro se îndreaptă acest conflict. Dincolo de pozițiile oficialilor, este foarte importantă și părerea rușilor de rând, care aleg să susțină sau nu deciziile lui Vladimir Putin. 

Încă de la începutul conflictului din Ucraina, Rusia a instituit un fel de blocadă comunicațională. Pe de o parte a eliminat accesul utilizatorilor la rețelele sociale vestice, cum ar fi Facebook și Instagram, iar pe de altă parte a blocat accesul utilizatorilor din Vest la site-urile de știri controlate de Kremlin.

Totuși, o parte dintre acestea, cum ar fi Ria Novosti, pot fi accesate utilizând un VPN.

În comentariile lăsate de utilizatorii ruși la știrile publicate pe faimosul portal, mulți dintre aceștia se declară de acord cu deciziile lui Putin, ba chiar cer escaladarea conflictului, așa cum reiese dintr-o analiză efectuată de revista Flawless.ro. 

Ce spun rușii de rând

 

Citind comentariile unui articol în care Vladimir Putin lansează o serie de amenințări dure la adresa țărilor care ajută Ucraina, oricine reușește să intre cu ajutorul unui VPN poate observa sute de comentarii în care rușii își manifestă susținerea față de președintele lor.

"Dur, dar corect. Putin este Preşedintele nostru,” spune Avvakum Zakhov într-un comentariu pe site-ul Ria Novosti, la articolul referitor la declaraţiile recente făcute de Putin. "Așa e, Occidentul nu trebuie lăsat să-şi facă iluzii şi idei naive că Rusia va fi slabă ori indecisă. Toate obiectivele operațiunii speciale, fiecare în parte, trebuie îndeplinite în Ucraina. Nu pot exista concesii față de regimul naționalist,” spune un alt user. Să fie ruşii atât de înverşunaţi încât să nu se teamă nici măcar de posibilitatea unui război nuclear? Nu chiar, se pare, căci există şi voci care se întreabă dacă ameninţarea nucleară este una necesară, potrivit sursei citate. 

Li se răspunde prompt, tot acolo: "După o perioadă de timp, nu mai trebuie să ameninţi, ci să aplici. Cât timp mai ai o şansă.” Altcineva răspunde mai nuanţat şi explică faptul că declaraţia lui Putin ar trebui privită drept un avertisment pentru Vest. Preşedintele rus “avertizează". "Aşteaptă să se pornească creierele europene și americane şi amână cel de-al treilea război mondial cât poate de bine. Dar nu toată lumea înțelege, din păcate. Este alegerea lor,” spune Irina K. Există însă şi câteva voci cu tonuri diferite, voci care susţin că declaraţia lui Putin despre un “răspuns fulgerător” este, de fapt, “drumul către prăpastie.”

În comentarii, Rusia pare la fel de alienată de restul lumii precum o înfăţişează media din Occident. Dacă Irina Fomicheva spune că "un război nuclear nu ar avea niciun câştigător,” Vladislav A. îi reaminteşte prompt că “această problemă are o soluţie foarte simplă – Vestul nu ar mai trebui să aprovizioneze Ucraina cu arme,” iar Oleg Danilov o acuză că “vorbeşte ca un copil.”

Rușii vorbesc despre rusofobie și nazism, două dintre temele preferate de Kremlin 

 

“Ameninţări lipsite de conţinut. Probabil că nu mai sperie pe nimeni acum,” spune cineva într-un comentariu. De altfel, frica pare să fie un deziderat important pentru mulţi dintre utilizatorii care au comentat declaraţia lui Putin. Când cineva întreabă cine îl mai respectă şi cine se mai teme de Vladimir Putin, cu excepţia propriului său electorat, Marina Buchneva răspunde pe larg – “el este respectat de întreaga lume. Conducătorii țărilor inamice se tem de el. Dacă nu le era frică, atacau Rusia cu toţii. Dar ei stau liniştiţi, incită Ucraina și îi furnizează arme. Nu îndrăznesc să vorbească deschis.

Unul dintre comentatori rezumă părerile, dar şi nuanţele sufletului slav: “Ne aşteaptă o victorie – este inevitabil. Altfel n-am putea trăi aşa, în timp ce destinul ne priveşte aiurit şi ne întreabă: a fi sau a nu fi? Ne-am pierdut în minciuni, ne-am pierdut în confortul propriu, am abandonat dragostea lipsită de egoism. Am început să uităm de dragostea pentru Mama Rusie.”

"Toți rușii vor lupta pentru patria lor,” continuă el. “Totul va fi bine. Totul va fi bine, indiferent cum. Ceea ce este menit să fie, va fi: o mare schimbare. Rusia este sortită să trăiască veşnic, biruind tot întunericul marii ei izolări.”

FOTO

rusii-ii-cer-lui-putin-sa-atace-cu-toata-forta

rusii-ii-cer-lui-putin-sa-atace-cu-toata-forta-2

rusii-ii-cer-lui-putin-sa-atace-cu-toata-forta-4

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel