Rusia consideră "politică" o condamnare pentru omor în Germania

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ambasadorul rus în Germania trage un semnal cu privire la o condamnare pentru omor în Germania.

Ambasadorul rus în Germania, Serghei Neceaev, a apreciat miercuri că o condamnare la închisoare pe viaţă a unui conaţional al său vinovat de omor este o "decizie politică", transmite AFP, scrie Agerpres.

Un tribunal din Berlin l-a condamnat pe inculpatul rus cunoscut sub numele de Vadim Krasikov pentru uciderea cu trei focuri de armă a lui Tornike Kavtaraşvili, georgian de etnie cecenă, în vârstă de 40 de ani, într-un parc din centrul oraşului, în 23 august 2019.

Justiţia germană a considerat că asasinatul comis la lumina zilei a fost comandat de Moscova.

Rusia a dezminţit



Rusia a dezminţit tot timpul orice implicare, iar dosarul a tensionat şi mai mult relaţiile cu Germania.

Într-un comunicat pe site-ul ambasadei Rusiei la Berlin, Neceaev afirmă: "Apreciem că acest verdict nu este obiectiv, că este vorba de o decizie politică, ce afectează relaţiile ruso-germane, care şi înainte erau dificile".

Ce a avertizat diplomatul



"Această chestiune ne îngrijorează profund, reprezintă în sine un act ostil evident şi nu va rămâne fără răspuns", a avertizat diplomatul.

El a susţinut că "teza absurdă a participării Federaţiei Ruse la această crimă a fost impusă metodic publicului pe toată durata procesului şi s-a înscris într-un context general de rusofobie".

Naceaev a considerat că este "ciudată" luarea în considerare a unor "pseudo-investigaţii" de presă ale Bellingcat şi Insider în cazul respectiv.

CITEȘTE ȘI: Rusia, obligată să plătească despăgubiri unei femei căreia i-au fost tăiate mâinile cu un topor

 

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a declarat că țara nu a reușit să combată violența domestică și a dispus despăgubirea a patru femei care au fost atacate cu brutalitate de partenerii lor, scrie BBC, preluată de Mediafax.

Printre acestea se numără și o victimă, pe care soțul său a răpit-o în 2017 și a atacat-o cu un topor. Astfel, în acest caz, Curtea a cerut Rusiei să facă schimbări urgente pentru a opri astfel de atacuri pe viitor.

De asemenea, instanța a declarat că violența domestică împotriva femeilor are loc la o "scară uluitoare" și că țara a încălcat două articole din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Citește articolul integral aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel