Rusia, obligată să plătească despăgubiri unei femei căreia i-au fost tăiate mâinile cu un topor

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia a fost obligată să plătească despăgubiri de peste 370.000 de euro unei femei căreia soțul ei i-a tăiat mâinile.

 

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a declarat că țara nu a reușit să combată violența domestică și a dispus despăgubirea a patru femei care au fost atacate cu brutalitate de partenerii lor, scrie BBC, preluată de Mediafax.

Printre acestea se numără și o victimă, pe care soțul său a răpit-o în 2017 și a atacat-o cu un topor. Astfel, în acest caz, Curtea a cerut Rusiei să facă schimbări urgente pentru a opri astfel de atacuri pe viitor.

De asemenea, instanța a declarat că violența domestică împotriva femeilor are loc la o "scară uluitoare" și că țara a încălcat două articole din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

În cazul de fața, evenimentele s-au petrecut în decembrie 2017, când soțul femeii a dus-o într-o pădure și i-a tăiat mâinile cu un topor.

 

Femeia anunțase deja poliția despre comportamentul violent al soțului

 

Anterior, victima informase deja poliția despre comportamentul agresiv al acestuia, dar ofițerii i-au ignorat plângerile, astfel că nu au luat nicio măsură.

Cazul este atât de șocant, cu cât mâna ei stângă mutilată a fost recuperată din pădure și cusută la loc. O proteză la mâna dreaptă a fost montată în urma unei campanii de crowdfunding.

În cele din urmă, pentru fapta sa, soțul femeii a fost condamnat la 14 ani de închisoare.

 

Cazurile în care victima nu este spitalizată, nu sunt infracțiuni penale în Rusia

 

În 2017, președintele Vladimir Putin a semnat o lege care îndulcește pedepsele pentru violența domestică. Astfel, cazurile în care victima nu este spitalizată nu mai sunt tratate ca infracțiuni penale, iar pedepsele au fost reduse.

Alte trei femei, urmează să primească, de asemenea, despăgubiri după ce au fost agresate de partenerii lor.

De asemenea, Rusia se opusese în urmă cu ceva timp cererilor de despăgubire ale femeilor care au fost agresate de parteneri și s-au confruntat cu vilențșa domestică.

De cealaltă parte, și ministrul adjunct al justiției, Mihail Galperin, a declarat că statul rus nu este cel vinovat și nu ar trebui să fie considerat responsabil pentru cazurile de violență domestică comise de indivizii care trăiesc în această țară, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel