Rusia a planificat o singură fază a războiului din Ucraina, dar a trebuit să schimbe tactica - Ministerul Apărării

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Șeful serviciilor secrete britanice despre execuțiile din Ucraina Au făcut parte din planul lui Putin 
Șeful serviciilor secrete britanice despre execuțiile din Ucraina Au făcut parte din planul lui Putin 

Pierderile de pe câmpul de luptă și erorile militare semnificative i-au forțat pe ruși să schimbe tactica, potrivit Ministerului ucrainean al Apărării.

Teza propagandei rusești despre "mai multe etape" ale războiului din Ucraina este falsă. De fapt, inamicul conta pe succesul implementării cu succes a unei singure etape.

Colonelul Oleksandr Motuzyanik, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, a declarat acest lucru într-un interviu acordat RBC-Ucraina.

"Trebuie să știm că din gura autorităților ruse a fost exprimată teza că au existat mai multe etape în această așa-numită "operațiune militară specială". De fapt, a existat o singură "etapă": o ofensivă fulgerătoare, cucerirea marilor orașe ucrainene, inclusiv a capitalei, răsturnarea guvernului ucrainean și instalarea unui guvern controlat de Rusia și, în cele din urmă, revenirea Ucrainei sub control rusesc. Adică, distrugerea statalității ucrainene ca atare. Acesta a fost, de fapt, obiectivul principal al agresorului. Și au plănuit să facă acest lucru într-o singură etapă", a declarat Motuzyanik.

 

Rusia a planificat o singură fază a războiului din Ucraina, dar a trebuit să schimbe tactica

 

În același timp, el a subliniat că rușii au intrat în panică și pregătesc un alt plan, care a fost "vândut" publicului rus ca fiind "a doua etapă a operațiunii speciale". 

"Numeroasele pierderi, erorile de calcul în planificarea operațiunilor de luptă și rezistența înverșunată a ucrainenilor la final au forțat conducerea rusă să facă ajustări semnificative. Așa că acum se vorbește despre un așa-numit "plan B", care se presupune că includea doar stabilirea controlului deplin asupra teritoriilor din regiunile Donețk și Luhansk. Este exact ceea ce încearcă acum să facă", a declarat Motuzyanik, potrivit UNIAN

După cum știți, secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare, Oleksiy Danilov, a confirmat începerea unei noi faze a ofensivei rusești în estul Ucrainei.

În noaptea și în dimineața zilei de 19 aprilie, forțele rusești s-au concentrat asupra străpungerii apărărilor din regiunile Luhansk și Donețk. Planurile ocupanților includ, de asemenea, controlul deplin asupra Mariupol.

Continuă bombardamentele asupra orașelor din sudul Ucrainei.

Ministerul Apărării a mai declarat că lupta dintre apărătorii ucraineni și ocupanții ruși asupra Donbasului durează de mai multe zile. Invadatorii au intensificat ofensivele în regiunea Luhansk și în regiunea Donețk.

Ocupanții ruși doresc să ajungă la granițele administrative ale regiunilor Donețk și Luhansk înainte de 9 mai, precum și să mențină un "coridor terestru" către Crimeea ocupată.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel