Rusia a lansat cinci rachete de croazieră spre Kiev

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Un bloc de apartamente ucrainean din Dnipro a fost distrus în urma unui atac cu rachete rusești / Foto ILUSTRATIV
Un bloc de apartamente ucrainean din Dnipro a fost distrus în urma unui atac cu rachete rusești / Foto ILUSTRATIV

Rusia „a lansat cinci rachete de croazieră X-22 din Marea Caspică în direcția Kievului” duminică la ora locală 6 dimineața, a declarat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, relatează CNN.

O rachetă a fost distrusă de unitatea de apărare antiaeriană a Ucrainei, iar restul au lovit „instalații de infrastructură în nordul capitalei ucrainene”, a precizat armata.

Anterior, Vadym Denysenko, consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, a declarat că au fost lovite o țintă militară și una civilă.

Mai multe dintre rachete au lovit Uzina de reparații de vagoane din Darnytsia, rănind un lucrător feroviar, potrivit lui Oleksandr Kamyshin, directorul general al întreprinderii feroviare de stat ucrainene Ukrzaliznytsia. Trenurile de pasageri nu au avut întârzieri în urma atacurilor, a precizat el.

Kamyshin a negat rapoartele rusești potrivit cărora compania sa ar găzdui echipamente militare și a invitat jurnaliștii să viziteze uzina și să verifice acest lucru.

„Declar în mod oficial că nu există niciun echipament militar pe teritoriul uzinei. Această uzină repară vagoane de marfă, inclusiv cele pe care le folosim pentru exportul de cereale", a declarat Kamîșin. „Adevărata lor țintă este economia Ucrainei și populația civilă", a mai spus el. „De asemenea, ei vor să ne blocheze posibilitatea de a exporta produse ucrainene în Occident".

 

Rusia susţine că a distrus în Kiev tancuri şi vehicule blindate livrate de ţări din Europa de Est

 

În urma bombardamentelor de duminică dimineaţa din capitala ucraineană Kiev, primul atac de acest fel din ultimele săptămâni, Rusia a distrus tancuri şi vehicule blindate furnizate Ucrainei de ţări din Europa de Est, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, Igor Konacenkov, transmit agenţiile internaţionale de presă.

"Rachete de înaltă precizie şi cu rază lungă de acţiune lansate de forţele aerospaţiale ruse la periferia Kievului au distrus tancuri T-72 furnizate de ţări din Europa de Est şi alte blindate care se aflau în hangarele unei companii de reparare a vagoanelor" de tren, a susţinut Konacenkov.

Anterior, primarul Kievului, Vitali Kliciko, anunţase atacuri aeriene ruse în zorii zilei în cartierele Darniţki şi Dniprovski, din sud-estul capitalei ucrainene.

Potrivit forţelor aeriene ucrainene, mai multe rachete de croazieră au fost lansate în direcţia Kievului de la bordul unor bombardiere strategice ruse TU-95 din Marea Caspică. Tot potrivit aceleiaşi surse, unul dintre avioane ruseşti a fost distrus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel