„Rugăciune“ în biserică: „Ferește-ne pe noi țiganii de coronavirus și îl dă către români, ca să moară toți romanii“ (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Polițiștii doljeni au amendat un tânăr de 28 de ani, de etnie rromă, din comuna Cetate din Dolj care s-a filmat într-o biserică în timp ce făcea un soi de rugăciune în care cerea ca noul coronavirus să omoare toți românii.

În imaginile video se aude cum bărbatul se roagă ”să moară toți românii și țiganii să trăiască”. Potrivit oamenilor legii, bărbatul ajuta la curățenie în biserică, iar când a prins ocazia a făcut această filmare.

„Doamne Dumnezeul nostru, ne rugam ție Împărate Ceresc, ferește-ne pe noi țiganii de virusul acesta și îl da către români, ca să moara toți romanii și țiganii sa trăiască. Slava Ție Doamne, slava Ție”, este așa-zisa rugăciune a bărbatului.

Întrebați despre această situația, polițiștii doljeni au explicat că bărbatul a fost amendat cu 200 de lei pentru fapta sa. ”În cursul acestei zile, polițiștii Secției 9 Cetate s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat s-a filmat în incinta unei biserici din Cetate, în timp ce profera expresii de natură să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora.Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul, persoană care obișnuia să ajute la curățenie în lăcașul de cult, în vârstă de 28 de ani, din localitate, s-ar fi filmat în ipostaza respectivă la data de 22 februarie”, au precizat polițiștii doljeni.

Amendat de poliție

 

Bărbatul a fost sancționat în baza Legii 61/1991. Potrivit actului normativ, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora, se pedepsește cu amendă între 200 și 1.000 de lei.

Facem precizarea că redacția Știri Diaspora a solicitat un punct de vedere din partea Patriarhiei Române cu privire la acest incident, dar până la publicarea acestui articol nu am primit niciun răspuns. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel