Rusia, manipulare cu privire la moldovenii care au cerut cetățenie română

Vlad Manolache |
Data publicării:

O agenție de presă pro-rusă a lansat o minciună gravă cu privire la numărul moldovenilor care au aplicat pentru cetățenia română în 2016.

Agenția de presă Sputnik vrea să creeze impresia că moldovenii întorc spatele Uniunii Europene, modificând date cu privire la numărul cetățenilor moldoveni care au cerut cetățenie română în anul 2016. Titlul folosit de agenția de știri a fost "Incredibil: Numărul molovenilor care au obținut cetățenie română în 2016" și au continuat prin a spune că este vorba de doar 51 de persoane cărora li s-a acordat pașaport. Pentru a păstra aparențele legitimității afirmației, Sputnik a oferit chiar și o captură de ecran a unui tabel Eurostat care detalia modul în care se obține cetățenia în statele membre UE.  Ceea ce a evitat să clarifice agenția a fost dacă acea captură se referă doar la cetățenii moldoveni care locuiesc în România. 

Realitatea este cu totul alta

În realitate, statisticile oficiale ale României arată că, în 2016, este vorba despre 61.206 cetățeni moldoveni care au obținut cetățenia română.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel