Românul supranumit „hoțul cu mâini de aur” după marele JAF de la Paris are de plătit daune IMENSE

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

„Hoțul cu mâini de aur”, românul George Ploscaru, va fi executat silit pentru plata unor daune de peste 2,7 milioane de euro în cazul jafului dintr-o bijuterie din Paris.

George Ploscaru, cunoscut drept „hoțul cu mâini de aur”, care a executat în doar 17 minute un jaf de 5 milioane de euro într-o bijuterie din Paris trebuie să plătească daune de peste 2 milioane de euro, simultan sau succesiv.

Sentinţa prin care George Ploscaru a fost condamnat definitiv la opt ani de închisoare pentru jaful secolului, comis în 30 decembrie 2016 la Paris, scoate la iveală modul în care românul a furat două inele cu diamante şi două diamante, estimate la peste 5 de milioane de euro.

Judecătoria Sectorului 2 „încuviinţează executarea silită în oricare dintre formele prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la concurența sumei de 2.717.289,63 euro înscrise în titlul executoriu reprezentat de sentința penală nr. 2519/08.12.2017 pronunţată de Tribunalul București în dosarul nr. 7618/3/2017, definitivă, la care se vor adăuga cheltuielile de executare. Fără cale de atac”.

Citește și: Povestea marelui JAF de la Paris. ROMÂNUL, poreclit „hoţul cu mâini de aur”

„Hoţul cu mâinile de aur”, cum l-a denumit presa internaţională, „Mache”, pentru cei care îl cunosc, era îmbrăcat la patru ace când a dat lovitura colosală.

Potrivit procurorilor DIICOT, la sfârșitul anului 2016, pe 30 decembrie, George Ploscaru ar fi pătruns, după o prelalabilă programare, în showroom-ul privat al unei mărci elvețiene de bijuterii situat în Paris, recomandându-se drept gemolog. Românul și-a luat identitate israeliană și s-a prezentat cu numele "Mizrahi" și, părând interesat de examinarea a două diamante în stare brută și două inele placate cu diamante, în vederea cumpărării lor, le-ar fi înlocuit cu imitații false.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel