Românul care a speriat Austria, adus în România. A bătut și violat mai multe femei pentru mărunțiș

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doru Petru Jianu, reşiţeanul condamnat la 17 ani pentru viol, tâlhărie şi alte fapte penale, va fi transferat la un penitenciar din România pentru a executa restul pedepsei.

Curtea de Apel Timişoara a admis solicitarea autorităţilor judiciare din Austria pentru transferarea la un penitenciar din România a lui Doru Petru Jianu, românul condamnat la 17 ani de carceră. Tribunalul pentru cauze penale Viena l-a condamnat la închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie, tentativă de tâlhărie, viol, tentativă de agresiune sexuală, tentativă de furt, constrângere gravă, înstrăinarea mijloacelor de plată destinate plăţii fără numerar, prevăzute de Codul penal austriac. 

Faptele care au îngrozit Austria s-au petrecut în urmă cu 10 ani. Românul a executat deja o treime din pedeapsă (2965 zile) în Penitenciarul Stein - Austria. Pedeapsa ar urma să fie ispăşită la data de 26 aprilie 2027, potrivit adevărul.ro.

El este acuzat că i-a pus pistolul la tâmplă unei femei din Austria, apoi a lovit-o pentru 10 euro şi un set de chei, ulterior violând-o. Cu setul de chei a încercat apoi să dea o spargere într-o filială a firmei BIPA, fără succes însă. După doar două săptămâni, el a a atacat în același mod o altă femeie, angajata unui alt magazin, căreia i-a furat câteva bunuri de mică valoare, suma de 100 de euro din casierie şi 30 de euro din portofel, precum şi un card bancar, pe care a violat-o ulterior.

După alte câteva zile, Doru Petru Jianu a încercat să constrângă, în exact acelaşi mod, o altă femeie, pentru a-i lua telefonul mobil. Când a încercat să şi violeze victima, a fost însă surprins de un vecin al femeii şi a fugit. După alte câteva zile, încearcă să facă același lucru cu o altă femeie, fără niciun rezultat de această dată, fiind prins înc ele din urmă.

[citeste si]







Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel