Românul care a golit cutia milei de la mănăstirea Hadâmbu, condamnat la trei ani de închisoare

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
roman a furat din cutia milei
roman a furat din cutia milei

Alin Ginel G. de  29 de ani, din Zalău, care a furat toții bani din cutia milei de la  mănăstirea Hadâmbu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. Acesta a mers, vara trecută, ca să fure de la Mânăstirea Schitu Hadâmbului. A ajuns în curtea mânăstirii pe 29 iunie 2020, în jurul orei 13.00, începând o plimbare de recunoaştere.

 

O oră mai târziu, sălăjanul a intrat în biserică și s-a dus la cutia milei, pe care a deschis-o în doar câteva secunde. A luat toți banii, 2000 de lei. Tânărul nu a bănuit niciun moment că ar exista camere de supraveghere. Afară, în curte, a discutat cu doi preoţi, apoi a plecat cu o maşină până în Iaşi. Ajuns în oraş, s-a cazat la Hotelul Astoria, plătind 160 lei pentru o noapte. Cei doi preoţi, care sesizaseră furtul, au sunat imediat la postul de poliţie din Ciurea, agenţii au venit, au studiat imaginile suprinse, au consultat baza de date şi astfel l-au identificat pe hoţul care deja avea cazier, după spargerea dată la Mânăstirea Sfânta Treime din Podul Bulgarului, judeţul Buzău, în 2019.

Poliţiştii din Ciurea au cerut sprijinul IPJ Iaşi şi a agenţilor de la Poliţia TF.  Alin Ginel a fost reținut a doua zi, pe peronul Gării de Nord. La percheziţii,  asupra lui s-au găsit: un portofel în care se aflau mai multe carduri bancare, un pachet de Kent, o brichetă, 35 lei, 5 euro, un laptop Dell şi un telefon Samsung A40, aparatele fiind cumpărate de la amanet, din banii furaţi din cutia milei, chitanţa de la Hotel Astoria şi, evident, şperaclul. Probele au fost suficiente pentru a ajunge în arestul preventiv, scrie ziarulevenimentul.ro.

Sentinţa a fost dată joia trecută, iar magstrații au ținut cont de trecutul infracţional al tânărului, care a mai dat o spargere și la Mânăstirea Sfânta Treime din Podul Bulgarului, astfel încât l-au trimis pe tânăr la închisoare. Acesta va sta după gratii trei ani închisoare şi va plăti o amendă penală de 2.500 lei. De altfel, tânărul a dat mai mute spargeri la Mânăstirea Sf.Ilie din Dealu Mare, judeţul Maramureş, la Mânăstirea Strâmba de lângă Jibou şi la Parohia Romano-Catolică din Târgu Lăpuş.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel