Românul care a furnizat camionul în care au fost găsiți 39 de vietnamezi morți, extrădat de Italia în Marea Britanie

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ştefan Damian Dragoş, în vârstă de 28 de ani, acuzat că a furnizat camionul în care au murit cei 39 de migranţi vietnamezi în timp ce erau transportați în Marea Britanie, a fost extrădat, azi, 3 septembrie 2021, din Italia.

El urmează să fie anchetat în Regatul Unit. Bărbatul a fost arestat pe 10 iunie de poliția italiană la Milano, pe baza unui mandat de arestare emis de autoritățile din Marea Britanie. Bărbatul va fi prezentat astăzi la tribunalul din Colchester pentru acuzaţiile de complicitate la imigraţie ilegală şi încurajarea sau ajutor pentru comiterea unei infracţiuni.

Victimele au fost descoperite în interiorul remorcii frigorifice la est de Londra în octombrie 2019. Cei 39 de migranți vietnamezi găsiți în vagonul frigorific al unui camion condus de un tânăr din Irlanda de Nord au murit prin asfixiere şi hipertermie în spaţiul închis al remorcii camionului, în timp ce erau transportați spre Marea Britanie.

Un alt român, Gheorghe Nica, 43 de ani, considerat organizatorul transportului ilegal de migranți, a fost condamnat în ianuarie la 27 de ani de închisoare. Ronan Hughes, în vârstă de 41 de ani, reprezentantul unei societăți de transport cu care a colaborat cu Gheorghe Nica, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.

 

 

Maurice Robinson, şoferul care conducea camionul în momentul descoperirii cadavrelor, a fost condamnat la 13 ani şi patru luni de închisoare, pentru omucideri involuntare şi trafic de migranţi.

Eamon Harrisson, şoferul de 24 de ani care a dus remorca până în portul belgian Zeebrugge, a primit 18 ani de închisoare, afirmând că nu ştia de prezenţa migranţilor la bord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel