Românul care a cutremurat Austria cu crimele sale, condamnat și în Germania: A ucis o studentă, apoi i-a violat cadavrul. O altă victimă, descoperită ulterior

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Justiţia din Germania a confirmat verdictul de vinovăţie dictat de magistrații din Austria pentru un şofer de camion român pentru asasinarea a două tinere, pe teritoriul Austriei. Românul de 44 de ani riscă să rămână închis pe viață. 

Sentința pentru dublul asasinat  a fost confirmată și de Justiția Germană, potrivit Tiroler Tageszeitung. Cătălin C. a fost găsit vinovat de dublu asasinat după ce a ucis o tânără germană în 2016 și pe franțuzoaica Lucile K. la Kufstein în 2014. Justiția a stabilit că românul poate fi plasat în detenție preventivă după expirarea pedepsei pe viață. Acest lucru înseamnă că justiția germană îl poate închide pe viață pe bărbatul de 44 de ani, după ce va evalua potențialul său pericol.

Românul care a cutremurat Austria cu crimele sale, condamnat și în Germania

 

După cum s-a relatat, fostul șofer român de camion a fost depistat la șapte luni după uciderea tinerei și condamnat la închisoare pe viață, inclusiv la detenție de securitate, de către Tribunalul Regional din Freiburg, în 2017. Cu toate acestea, românul a contestat arestul de securitate la Curtea Federală Germană. Inițial a avut succes - Curtea Federală a anulat decizia din cauza unei motivări inadecvate. Astfel, chestiunea privind detenția preventivă a trebuit să fie din nou examinată miercuri de Tribunalul Regional din Freiburg. Rezultatul: rămâne posibilitatea de arest preventiv.

Vezi și: Germania. Șoferul ROMÂN de TIR care a ÎNGROZIT lumea cu CRIMELE sale, CONDAMNAT definitiv

Juraţii austrieci de la  Tribunalul Regional din Innsbruck au decis în unanimitate, în iunie 2020, vinovăţia lui Cătălin C. pentru uciderea lui Lucile K. din Kufstein.  Lucile Klobut, de 20 de ani, din regiunea Lyon, a fost găsită moartă în dimineaţa zilei de 12 ianuarie 2014 pe malurile râului Inn din Kufstein, o localitate din Tirol (vest), unde se afla într-un schimb Erasmus. Anchetatorii austrieci au ajuns la concluzia că a fost victima unei agresiuni cu o seară înainte în drumul spre casa unei prietene, fiind lovită în mod repetat în cap cu o bară de fier.

Vezi și: Austria. Şofer de camion ROMÂN condamnat pe VIAŢĂ pentru uciderea mai multor tinere. Poliţiştii au mai descoperit o victimă

Cătălin, bănuit de alte crime în România

 

Ulterior, românul a mai făcut o victimă, de data aceasta crima fiind și mai sângeroasă. Gruber ar fi fost lovită cu sălbăticie de Cătălin C. în zona capului, în timp ce făcea jogging. Anchetatorii au stabilit că după ce a lovit-o în cap cu o sticlă de suc, monstrul din Huşi a târât-o în pădure, unde a dezbrăcat-o și, cu o agresivitate greu de închipuit, a abuzat-o sexual, inclusiv cu mâinile, ceea ce i-a provocat victimei leziuni deosebit de grave. Apoi a sugrumat-o, iar ca să fie sigur că a murit, acesta a lovit-o în cap cu o bară metalică. Cătălin C. a fost condamnat de magistraţii germani la închisoare pe viaţă, după ce a fost găsit vinovat de violarea şi uciderea Carolinei Gruber. 

Cătălin C. este bănuit și de alte patru crime comise în România. Procurorii au anunțat, după aflarea veștii că Ciolpan a fost arestat pentru cele două crime din Austria și Germania, că modul de operare se potrivește cu alte patru crime comise în România în perioada 2000 - 2004.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel