Austria. Şofer de camion ROMÂN condamnat pe VIAŢĂ pentru uciderea mai multor tinere. Poliţiştii au mai descoperit o victimă

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român de 43 de ani, şofer de camion, condamnat deja la închisoare pe viaţă, a fost găsit marţi vinovat de uciderea şi violarea post-mortem a unei studente franceze în Austria în 2014, a anunţat tribunalul din Innsbruck, citat de AFP.

Juraţii au decis în unanimitate vinovăţia lui Cătălin C., la peste şase ani după comiterea faptelor. Ei s-au abţinut de la pronunţarea unei pedepse suplimentare, justiţia germană dând deja în decembrie 2017 un verdict în care acesta era vizat într-un alt dosar penal.

Acuzatul a pledat nevinovat la acuzaţia de ucidere a tinerei Lucile. Pedeapsa nu este definitivă şi el poate contesta încă verdictul.

Lucile Klobut, de 20 de ani, originară din regiunea Lyon, a fost găsită moartă în dimineaţa zilei de 12 ianuarie 2014 pe malul râului Inn la Kufstein, o localitate în Tirol (vestul Austriei), unde beneficia de o bursă Erasmus.

Anchetatorii austrieci au conchis că ea a fost victima unei agresiuni cu o seară în urmă când se ducea la o prietenă, fiindu-i aplicate mai multe lovituri violente în cap cu o bară de fier.

Poliţiştii au făcut apoi legătura, datorită ADN-ului şi unor similitudini în modul de operare, între acest omor şi cel din noiembrie 2016 a unei tinere de 27 de ani, care făcea jogging, Carolin Gruber, la Endingen, în apropiere de Freiburg, în Germania. Aceasta din urmă fusese violată înainte de a fi ucisă.

Citat ca martor la bară, un psihiatru german a declarat că "există probe care sugerează că acuzatul este un ucigaş în serie clasic", susceptibil de a recidiva în caz de eliberare, potrivit AFP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel