Românul acuzat că e liderul unei grupări de trafic de carne vie, extrădat și judecat în Danemarca: A fost prins în Franța, de sărbători

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român de 36 de ani, căutat în Danemarca pentru trafic de persoane, proxenetism, viol şi violenţă, care a fost arestat în Franţa la jumătatea lunii decembrie, a fost ieri extrădat în Danemarca, iar astăzi prezentat în fața instanței din Glostrup. Procesul s-a derulat cu ușile închise, din cauza informațiilor sensibile.

Românul, presupus cap al unei rețele de trafic de carne vie și prostituție, a fost arestat pe 13 decembrie la o staţie de taxare din apropiere de Biarritz, în sud-vestul Franţei, în timpul unui control de rutină, după ce tocmai trecuse graniţa dinspre Spania.

În baza unui mandat european de arestare emis pe 5 noiembrie de instanţele daneze, românul a fost luat în custodie, iar înainte d e Crăciun a apărut în faţa camerei de anchetă a Curţii de Apel Pau (sud-vestul Franţei) în vederea predării sale iminente autorităţilor daneze, 'căreia nu i s-a opus', a subliniat procuratura generală.

Românul stabilit în Spania era căutat de poliţia daneză pentru activităţi legate de traficul de persoane desfăşurate în perioada ianuarie - noiembrie 2022. În această etapă a anchetei au fost identificate ca victime cinci prostituate românce, a precizat procuratura franceză.

Românul acuzat că e liderul unei grupări de trafic de carne vie, extrădat și judecat în Danemarca

 

Poliția districtuală din Copenhaga îl acuză pe românul de 36 de ani de trafic de persoane, exploatare umană, constrângere ilegală și jaf. El a fost extrădat ieri de poliția franceză și apoi arestat oficial la aeroport. Românul a fost adus în fața instanței din Glostrup la ora 9.30.

Bărbatul român este suspectat că ar fi liderul unei grupări infracționale care s-a aflat la originea traficului de persoane în scopul prostituției în zona metropolitană Copenhaga. 

Românul stabilit în Spania era căutat de poliţia daneză pentru activităţi legate de traficul de persoane desfăşurate în perioada ianuarie - noiembrie 2022. În această etapă a anchetei au fost identificate ca victime cinci prostituate românce, a precizat procuratura, care a confirmat informaţiile apărute în cotidianul regional Sud Ouest.

Românul, stabilit în Spania, prins în Franța, de sărbători

 

Bărbatul este suspectat că a transportat femei din România în Copenhaga pentru a le exploata sexual şi ar fi luat jumătate din sumele încasate pentru transportul lor. Românul este, de asemenea, implicat în acţiuni de proxenetism, violenţă şi agresiune sexuală asupra unei femei, potrivit Agerpres.

"Se bănuiește că grupul infracțional a fost activ și în alte câteva țări europene. Prin urmare, am colaborat îndeaproape cu Europol și cu poliția spaniolă, precum și cu poliția belgiană, română și franceză", a declarat inspectorul adjunct de poliție Peter Malmose.

Cazul este investigat de poliția din Copenhaga din iunie 2022, iar în toamnă a fost emis un mandat internațional de arestare pe numele românului. Bărbatul a fost oprit de poliția franceză în cadrul unui control de rutină la 13 decembrie 2022 în apropiere de Bayonne și de atunci s-a aflat în custodia autorităților franceze.

Grupul infracțional ar fi fost fost activ și în Spania, Belgia, Franța și România

 

"Este îmbucurător faptul că acum cooperarea internațională este eficientă, așa cum a fost în acest caz", spune Peter Malmose.

În urma arestării presupusului lider al rețelei în Franța, poliția din Copenhaga a arestat trei persoane în Danemarca. De asemenea, aceștia sunt acuzați de trafic de persoane, exploatare umană, constrângere ilegală și jaf, iar ulterior au fost arestați preventiv.

Audierea preliminară de astăzi s-a desfășurat cu ușile închise, pentru a proteja ancheta. Din acest motiv și pentru că și celelalte audieri preliminare au avut loc fără public, poliția din Copenhaga nu mai are deocamdată niciun comentariu cu privire la acest caz.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel