Românii transportaţi din China în Germania s-au întors acasă. Vor fi ţinuţi în carantină

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Doi români care au fost transportați din China în Germania, prin zboruri medicale, au ajuns duminică seară în București. Aceștia nu prezintă simptome specifice coronavirusului, însă vor fi plasați în carantină pentru a fi testați și supravegheați, informează Ministerul Sănătății.

Doi cetățeni români care se aflau în Germania, la Berlin, au fost aduși în tară.

Aceștia au ajuns în Germania fiind aduși din China, prin intermediul unor zboruri medicale organizate în cadrul Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

„Starea de sănătate a celor doi bărbați este bună si nu sunt confirmați până în acest moment cu coronavirus. Cele două persoane sunt asimptomatice, sunt în curs de testare și, conform procedurilor, vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală într - un spațiu special destinat din București, în care sunt respectate condițiile de izolare”, transmite Ministerul Sănătății.

 

Cei doi români, ţinuţi în carantină

 

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe precizează că românii erau în orașul Yichang, provincia Hubei, din Republica Populară Chineză.

„Aceștia au părăsit Republica Populară Chineză cu un zbor organizat de către de către Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, fiind ulterior transferați de pe teritoriul acestui stat în Republica Federală Germania cu o aeronavă germană. Cei doi cetățeni români au fost preluați din Republica Federală Germania de către o aeronavă militară pusă la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale, fiind însoțiți pe durata zborului spre România de o echipă medicală”, explică Ministerul de Externe.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadelor României la Beijing, Londra și Berlin, a întreprins demersurile necesare atât pe lângă autoritățile competente ale statelor membre ale Uniunii Europene, cât și pe lângă autoritățile chineze pentru facilitarea ieșirii de pe teritoriul chinez a cetățenilor români, având în vedere restricțiile existente în zonă.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Beijing, rămâne în contact cu autoritățile chineze, cu reprezentanții misiunilor diplomatice ale celorlalte state membre UE acreditate în Republica Populară Chineză și cu organismele europene relevante și continuă eforturile pentru alți cetățeni români care ar putea fi în zonă.

Cei doi nu sunt singurii români aflați în carantină.

O românca venită sâmbătă noapte din China a fost preluată de la aeroport de medici și dusă la Institutul „Matei Balș” din Capitală pentru a afla dacă are sau nu coronavirus. Deși nu prezintă simptome specifice virusului, femeia a fost testată și va rămâne 2 săptămâni în carantină în acest spital.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel