EXCLUSIV  Românii, alături de familia în care cei doi băieței au murit: „Soarta a fost nedreaptă! Doi îngeri minunați vă privesc de sus”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Doi frați de un an și jumătate și trei ani au murit sâmbătă, în comuna ieșeană Cornurile Caprei, inițial crezându-se că decesele au survenit după ce micuții ar fi mâncat struguri din curtea casei.

Surse din anchetă dezvăluie însă că după primele rezultate ale autopsiilor, cauza morții micuților e alta: Raticidul. Mama micuților a turnat otravă lichidă în câteva găuri făcute de șoareci, iar vaporii emanați în cursul nopții i-au ucis pe cei doi frați. Oamenii legii continuă ancheta și urmează să se stabilească dacă va fi cineva tras la răspundere în acest caz.

Sute de români, șocați de tragedie, au dorit să fie solidari cu Roxana și Valentin Bughiuș și le-au transmis mesaje de susținere. StiriDiaspora.ro a selectat câteva dintre acestea.

„Dumnezeu să vă ocrotească o familie frumoasă să aveți grijă unul de altul să va iubiți necondiționat că aveți doi îngeri minunați care va privesc de sus și va sunt alături mama tata va iubesc așa și voi sa nu treacă zi să aveți grijă de voi Dumnezeu să vă de-a putere de a trece peste acesta durere care nu se poate descrie în cuvinte”.

Citește și Părinții care au muncit din greu pentru băiețeii lor în Germania au aflat adevărul despre cauza morții. Concluzia medicilor legiști

„Vă iubesc din tot sufletul meu şi vă doresc să treceți cu bine peste acest nefericit eveniment! Dumnezeu să aibă grijă de ei!”

„Sincere condoleanțe! Dumnezeu să vă dea putere și înțelepciune să puteți trece peste acest necaz și durere. Dumnezeu să îi odihnească și să le fie drumul lin spre cer!”

„Dumnezeu să vă ajute să treceți peste aceasta cumplită tragedie. Aveți grijă de voi. Condoleanțe!”

„Mă rog la Dumnezeu să vă dea putere să treceți peste acest coșmar....eu sincer sunt şocată și cuvintele acum nu își mai au rostul. Condoleanțe!”

„Condoleanțe! Dumnezeu să-i odihnească în pace și liniște, iar vouă va doresc putere sa depășiți cumplita tragedie prin care treceți, să vă țină bunul Dumnezeu alături unul pentru celălalt. Îmi pare nespus de rău pentru îngerașii voștri!”

„Condoleanțe! E greu să găsești cuvinte potrivite. V-am întâlnit o singură dată, a fost de ajuns să văd că sunteți oameni buni, din păcate oamenilor buni li se întâmplă și nenorociri. Să vă dea Dumnezeu putere vouă și îngerașilor odihnă. Sincere condoleanțe!”

Citește și Răsturnare de situație în cazul morții celor doi băieței. Primele concluzii ale medicilor legiști arată că nu strugurii i-ar fi ucis

„Soarta a fost nedreaptă cu voi!”

„Vă doresc din suflet sa puteți găsi un pic de putere, știu că vă este enorm de greu! Și să nu uitați ca noi suntem alături de voi cu tot sufletul”

 

Familia Bughiuș, distrusă de pierderea singurilor copii

 

De sâmbătă, ziua tragică în care și-au așezat doliul la ușa casei, viața familiei Bughiuș nu mai are niciun sens. Părinții care au muncit din greu pentru copiii lor în Germania pentru a le crea un viitor mai bun și-au luat adio de la zâmbetul cel drag al copiilor. În seara zilei de sâmbătă, un apel la 112 avea să anunțe că doi copii din comuna Coarnele Caprei au nevoie de ajutor. Micuții își dădeau ochii peste cap, simțeau că nu mai au aer, vărsau și strigau disperați după apă. Roxana a sunat la 112 după ce starea celor mici s-a agravat. Nu s-a gândit nicio secundă că acesta ar putea fi motivul pentru care cei mici se simțeau rău.

Citește și Tatăl băiețeilor români morți, după ce au mâncat struguri, s-a întors din Germania: „A încercat soţia să-i liniştească, i-a luat în braţe”

Ipoteza inițială a medicilor a fost că cei mici s-ar fi intoxicat cu organofosforice, un insecticid extrem de puternic. Concluzia a fost trasă după ce mama a explicat medicilor de la SMURD că le-a oferit copiilor să mănânce cu o seară înainte struguri, care, probabil, erau stropiți. Medicii de la Spitalul „Sf. Maria” din Iași nu au apucat să facă analizele copilului de trei ani. A intrat la scurt timp de la sosirea la spital în stop cardio-respirator. Timp de trei ore, cadrele medicale s-au chinuit să-l țină în viață prin manevre specifice de resuscitare.

Inima lui a cedat și s-a stins, la doar câteva ore după fratele său. Cadavrul băiețelului a fost ulterior transportat la Institutul de medicină Legală din Iași pentru necropsie, alături de frățiorul lui care a fost dus direct după constatarea decesului. Familia Bughiuș, distrusă de pierderea singurilor copii, se pregătește de înmormântare. Nu știu, din păcate, însă, când își vor putea vedea pentru ultima dată pruncii. Aceștia vor fi ținuți la IML alte câteva zile.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel