Românii, sfătuiți de Arafat să respecte o măsură extremă: Ai dat mâna cu cineva? Fără nicio rușine iei dezinfectantul

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Românii, sfătuiți de Arafat să respecte o măsură extremă - Ai dat mâna cu cineva. Fără nicio rușine iei dezinfectantul
Românii, sfătuiți de Arafat să respecte o măsură extremă - Ai dat mâna cu cineva. Fără nicio rușine iei dezinfectantul

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru situații de Urgență, a vorbit, în această seara, la Digi24.ro, despre măsurile pe care trebuie să le ia cei care își asumă petreceri private la sărbătorile de Crăciun și Revelion.

 

 

Invitat, în această seara, la Digi 24, Raed Arafat a vorbit despre petrecerile private, care vor avea loc la sărbătorile de la sfârșitul acestui an. Având în vedere că în Europa există state care au impus un număr maxim de persoane care pot participa la evenimentele private, adică câți oameni să chemi la tine acasă, șeful DSU a făcut câteva precizări.

„Noi nu avem această abordare. Știu că Germania, Marea Britanie, Țările de Jos și țările nordice au astfel de abordări și posibilitatea să aplice astfel de reguli. Noi le recomandăm oamenilor și le spunem clar că și în locuințele proprii trebuie să respecte regulile, iar dacă au de gând să facă chefuri în apartament, să limiteze numărul oamenilor și să se asigure că cei care vin, totuși, sunt testați, sunt trecuți prin boală sau vaccinați.

Citeste si: Arafat, despre relaxarea restricțiilor: Să respectăm măsurile, care ne protejează sănătatea ca să depășim această pandemie 

Chiar în casa ta, dacă vin mai mulți, asigură-te că oamenii pe care îi inviți nu te pun în pericol și nu-i pun nici pe alții. Trebuie să te asiguri să nu fie îmbulzeală, să nu fie aglomerat, să nu fie foarte mulți din diferite case, din diferite gospodării, pentru că riscul de a aduce infecția și de a o transmite e foarte mare. Înțelepciunea trebuie să fie înainte de orice (…). Chiar dacă situația e neplăcută, chiar dacă nu este cum ne-o dorim, să acceptăm că poate, cu niște limite, la sfârșitul anului viitor vom ajunge mai aproape de normalitate“, a precizat Raed Arafat.

 

„Să nu fie îmbulzeală..“

 

Acesta a vorbit si despre numărul de indivizi la masa în familie. „La masa în familie, dacă oamenii locuiesc împreună, nu este o problemă. Dacă vin din mai multe case, trebuie să respecte niște reguli. Să nu fie îmbulzeală. Dacă vor face un test, previn răspândirea în rândul lor, mai ales dacă au persoane în vârstă. Putem recomanda orice, important e ca oamenii să înțeleagă. Dacă sunt mese de familie cu vârstnici, cu nevaccinați, e bine ca toată lumea să se testeze pentru a preveni infectarea persoanelor în vârstă“, a spune șeful DSU.

 

„Ai dat mâna cu cineva? Fără nicio rușine iei dezinfectantul și dai pe mână“

 

Șeful DSU, Raed Arafat, a dezvăluit la ce măsură apelează în birou, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.  „Pe lângă vaccinare, măsurile celelalte, cele mai simple, sunt măsurile de protecție sanitară: mască în zonele aglomerate, în spații închise, dezinfecția frecventă.”, a spus șeful DSU, Raed Arafat, într-o discuție despre „noile relaxări de sărbători“.

Arafat a venit apoi cu un sfat pentru români: „Ai dat mâna cu cineva? Fără nicio rușine iei dezinfectantul și dai pe mână. Și îl dai și la persoana respectivă, dacă vrei să fii corect!“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel